• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni aldiiğım cennet papağanı ne yem ne su yiyor

mustafaa

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yem ve su yemiyor kafesin duvarında tırmanış duruyor
Hastalık Belirti Tarihi
23 Ocak 2025
Alalı 5-6 saat olmuştur cennet etsin papağanımın ne su içiyor ne yem yiyor dal dari koydum 1 saattir yemede 5 saattir muhabbet yemi vardı onuda yemedi geldiği anda su koydum onuda içmedim kafesinin duvarına tırmanış bekliyor ne yapmalıyım lütfen cevaplayın 🙏

umut3200

Yeni Üye
kuşunuz alışma sürecinde korkmayın bende sultan papağanı aldım 2.gün yedi ilk başlarda donuk donuk kalacaktır 2.gün yemek yemeye 3.gün ötmeye başlar en azından bende böyle olmuştu sizde daha farklı olabilir

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yeni gelen papağanlarda stres normaldir, farklı bir ortama geldi, kendi haline bırakın o siz görmeden yiyecektir 😊 Dışkılarını kontrol edin sadece 🙏

mustafaa

Yeni Üye
kuşunuz alışma sürecinde korkmayın bende sultan papağanı aldım 2.gün yedi ilk başlarda donuk donuk kalacaktır 2.gün yemek yemeye 3.gün ötmeye başlar en azından bende böyle olmuştu sizde daha farklı olabilir
Evet bendede şuan aynı donuk ve az önce azıcık su ve yem yedi şimdi donuk bi şekilde bekliyo korkulacak bi durum yok deilmi ?

mustafaa

Yeni Üye
Bi sorum daha olacaktı geç oldu ama ben papağanı eğilirken kacıncı günde çıkarmalıyız kafes dışına ve elime araştırırken ne yapmalıyım ödül maması kullanmalısınız ve hangi markanın mamasını ı kullanmalıyım ben ilk defa papağan beslediğim için soruyorum bana 0 dan anlatırsanız herşeyi çok sevinir 🤗

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bi sorum daha olacaktı geç oldu ama ben papağanı eğilirken kacıncı günde çıkarmalıyız kafes dışına ve elime araştırırken ne yapmalıyım ödül maması kullanmalısınız ve hangi markanın mamasını ı kullanmalıyım ben ilk defa papağan beslediğim için soruyorum bana 0 dan anlatırsanız herşeyi çok sevinir 🤗
Estağfurullah 😊 Bir hafta odadaki nesnelere alışması lazım ve bence kafes içi eğitim tamamlandıktan sonra çıkmalı yani elinize iyice alışmalı 😊 Öncelikle kafes içinde her gün elinizi 10-15 dakika sabit bekletin elinizi tanısın 😊 Bir hafta bu şekilde yaptıktan sonra kafes içinde elinizi ayağına götürün parmağınıza geldikten sonra tüneğe geri bırakın, tekrar alın, tekrar bırakın bir kaç kez tekrarlayın. Dışarıda da perde yöntemi var Youtubedan bakabilirsiniz 😊

mustafaa

Yeni Üye
Estağfurullah 😊 Bir hafta odadaki nesnelere alışması lazım ve bence kafes içi eğitim tamamlandıktan sonra çıkmalı yani elinize iyice alışmalı 😊 Öncelikle kafes içinde her gün elinizi 10-15 dakika sabit bekletin elinizi tanısın 😊 Bir hafta bu şekilde yaptıktan sonra kafes içinde elinizi ayağına götürün parmağınıza geldikten sonra tüneğe geri bırakın, tekrar alın, tekrar bırakın bir kaç kez tekrarlayın. Dışarıda da perde yöntemi var Youtubedan bakabilirsiniz 😊
Tamamdır çok teşekkür ederim iyi geceler