• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Yeni Aldığımız Muhabbet Kuşumuz Vik vik diye ses çıkartıyor ve Sulu kaka yapıyor

Cronos10

Yeni Üye
Herkese merhaba, 2 hafta önce evimize 4 aylık erkek bir muhabbet kuşu aldık. Geldiğinden beri sulu kaka yapıyordu. Başka bir petshop Kiki-Diaremix damla önerdi bir hafta suyunda kullandık ama geçmedi. Forumda yazılanları okudum ve Entrobac, kuş kumu ve aspur sipariş verdim. Kuş kumu ile aspuru karıştırdım ayrı bir küçük yemlikte onları veriyorum, güzel de yiyor. Entrobacı suyuna karıştırıp veriyorum. Her gün yeniliyorum ama düzelme olmadığı gibi şimdi de vık..vık.. ses çıkartmaya başladı.

Yemek sindirme sesi gibi, zaten önceden de yapıyordu ama bugün çok arttı. Kuşum için yapmalıyım? Samsunda tavsiye edeceğiniz bir kanatlı veterineri var mı?

Video da çektim. Video linki: Watch video_2026-03-06_14-28-41 | Streamable

photo_2026-03-06_14-17-16 (2).jpgphoto_2026-03-06_14-17-16.jpg

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Herkese merhaba, 2 hafta önce evimize 4 aylık erkek bir muhabbet kuşu aldık. Geldiğinden beri sulu kaka yapıyordu. Başka bir petshop Kiki-Diaremix damla önerdi bir hafta suyunda kullandık ama geçmedi. Forumda yazılanları okudum ve Entrobac, kuş kumu ve aspur sipariş verdim. Kuş kumu ile aspuru karıştırdım ayrı bir küçük yemlikte onları veriyorum, güzel de yiyor. Entrobacı suyuna karıştırıp veriyorum. Her gün yeniliyorum ama düzelme olmadığı gibi şimdi de vık..vık.. ses çıkartmaya başladı.

Yemek sindirme sesi gibi, zaten önceden de yapıyordu ama bugün çok arttı. Kuşum için yapmalıyım? Samsunda tavsiye edeceğiniz bir kanatlı veterineri var mı?

Video da çektim. Video linki: Watch video_2026-03-06_14-28-41 | Streamable

Ekli dosyayı görüntüle 102548Ekli dosyayı görüntüle 102549
Merhaba geçmiş olsun, kuşun ağrısı var idrar yeşil dışkılarda büyük ihtimalle bakteri olabilir
İç parazit olasılığı yüksek
Zeolit tozu kullanmalısınız kuşlar için olan mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Vikleme nefes sıkıntısı, üsütme , üst solunum yolu rahatsızlığı ile ortaya çıkar

Cronos10

Yeni Üye
Öncelikle çok teşekkür ederim. İki gün önce gece Samsun'da Karadeniz Hayvan Hastanesine götürdük. İftara doğru randevu için aramıştım, 24 saat acil servisi varmış şaşırdım. Öyle olunca o akşam götürdük. Oradaki Veteriner Baytril verdi, suluğuna 1 damla olacak şekilde. Bir de Avicare Digestive günde bir kez ağızdan 1 damla olacak şekilde. Başladık bakalım. İshal devam ediyor hala ama enerjisi biraz daha arttı kuşumuzun. Daha yeni aldığımız için bize alışık değil, ağızdan damla verirken zorlanıyoruz. Yemine entrobac mı koysam diye düşünüyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Öncelikle çok teşekkür ederim. İki gün önce gece Samsun'da Karadeniz Hayvan Hastanesine götürdük. İftara doğru randevu için aramıştım, 24 saat acil servisi varmış şaşırdım. Öyle olunca o akşam götürdük. Oradaki Veteriner Baytril verdi, suluğuna 1 damla olacak şekilde. Bir de Avicare Digestive günde bir kez ağızdan 1 damla olacak şekilde. Başladık bakalım. İshal devam ediyor hala ama enerjisi biraz daha arttı kuşumuzun. Daha yeni aldığımız için bize alışık değil, ağızdan damla verirken zorlanıyoruz. Yemine entrobac mı koysam diye düşünüyorum.
Merhaba yeme değil suluğuna entrobac probiyotik katın, mercimek tanesi kadar yarım suluğa 8 saat kalacak