• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni Aldığım Sultan Papağanım Kafesten Hiç Çıkmıyor

paşa07

Yeni Üye
6 gün önce üreticiden sultan papağanı aldım. 50 günlük olduğunu ve %90 erkek olduğunu söyledi. İlk 1 - 2 gün bi kaç kez öttü ama artık ötmüyor, kafesin kapısı sabahtan akşama kadar açık ama hiç çıkmıyor. Birde sürekli olduğu yerde kabarıp öylece duruyor yanına gidip konuşup ilgilenince yem yemeye başlıyor su içiyor tüylerini düzeltiyor ama kendi halinde kaldığında hiç birini yapmıyor. Telefondan kuş sesi açınca ötüyor. Elime alıştı uzatınca geliyor öylelikle biz kafesten çıkartıyoruz hatta bi kaç kere de kafasını sevdim ama genelde kafeste olmak istiyor. Birde suyuna b vitamini damlatıyordum hergün vermeliyim yoksa haftada 1 - 2 mi vermeliyim? Tüylerinin arasında küçük bi boşluk var sıkıntı olur mu acaba yoksa tamamlanır mı zamanla ?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba yeni geldiği için genelde yem yemezler su içmezler sessiz ve durgun olurlar. Siz yeni yapılmış dört beş tane dışkı fotosu paylaşır mısınız. Tabana kağıt havlu yada beyaz peçete serip öylelikle dışkıyı atın. Birde streamable.com üzerinden videosunu ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlk günler strese bağlı durgunluk olur ama bu stres uzayıp kurumuya da gidiyor bu yüzden yem yediğinden emin olun rahat kıracağı tohumlar verin daldarı verin ve düzenli olarak suyuna takviye verelim 👍Takipte olalım

paşa07

Yeni Üye
İlk günler strese bağlı durgunluk olur ama bu stres uzayıp kurumuya da gidiyor bu yüzden yem yediğinden emin olun rahat kıracağı tohumlar verin daldarı verin ve düzenli olarak suyuna takviye verelim 👍Takipte olalım
Teşekkürler hocam. Yem yiyor yemesinde sıkıntı yok hatta ne zaman kafesinin yanına gidip konuşsak yem yemeye başlıyor o tuhaf geldi. Hangi vitaminleri vermeliyim şu an elimde B-Vitalex diye bir vitamin var sadece

paşa07

Yeni Üye
Merhaba yeni geldiği için genelde yem yemezler su içmezler sessiz ve durgun olurlar. Siz yeni yapılmış dört beş tane dışkı fotosu paylaşır mısınız. Tabana kağıt havlu yada beyaz peçete serip öylelikle dışkıyı atın. Birde streamable.com üzerinden videosunu ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşın.
Watch unnamed | Streamable

Kafesini temizledim dışkı fotoğrafınıda yarım saate atarım sanırım

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Watch unnamed | Streamable

Kafesini temizledim dışkı fotoğrafınıda yarım saate atarım sanırım
Ben sorun göremiyorum 😍 maşallah çok çok tatlı. Ama korkuyor hızlı nefes alışından belli. Yavaş yavaş çok zorlamadan alıştırmaya çalışın. Kafeste bulunması gerekenleri söyleyim size grit kum sindirimi için. Kalsiyum ve mineral desteği için kalamar kemiği ve mineral blok. Multivitamin gervit probiyotik entrobac ve tüy destekleyici bt amin forte. Bu ürünleri hayatı boyunca rutin şekilde verin. Farklı günlerde. Petshop ürünleri yetersiz. Dediğim ürünleri internet üzerinden alabilirsiniz. B vitamini şimdilik haftada iki kez verin. Biz mamaist. com üzerinden alıyoruz.

Üst Alt