• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Yeni aldığım sultan papağanı çok kaşınıyor

bahar Gündoğdu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Çok kaşınma deri dökülmesi
Arkadaşlar selam dün yeni bir sultan papağanı sahiplendim oldukça yaşlı bir hayvan 5-7 yaş arası başka bir kuşla temasi yoktu fakat sahibi ilgilenmemis ve kafesi oldukça pislik doluydu aldım geldim hayvani fakat şöyle bir sıkıntı var çok kaşınıyor her kasindiginda derisi dökülüyor nasıl cozebilirim bunu

Lorca34

Aktif Üye
Arkadaşlar selam dün yeni bir sultan papağanı sahiplendim oldukça yaşlı bir hayvan 5-7 yaş arası başka bir kuşla temasi yoktu fakat sahibi ilgilenmemis ve kafesi oldukça pislik doluydu aldım geldim hayvani fakat şöyle bir sıkıntı var çok kaşınıyor her kasindiginda derisi dökülüyor nasıl cozebilirim bunu
Merhaba, dış parazit damlası uygulamamışlardır hayvancağıza daha önce bu kadar bakımsızsa şayet.. Dış parazit damlası edinin ve ensesine bir damla uygulayın daha önce @Hilye Bulut arkadaşımız detaylıca yazmış şuradan bakabilirsiniz. Tavsiye Et - Bit, Pire, Parazitten korunalım

bahar Gündoğdu

Yeni Üye

Lorca34

Aktif Üye
Hayır hiç bir bakım yok afedersiniz nerdeyse 5-6 cm yuksekliginde kaka olmuştu kafesi çok kötü bir durumdaydi
Ah yavrum benim. Siz ona çok güzel yuva olacaksınız inşallah. 💜 Bari bundan sonraki yaşamı temiz ve huzurlu bir ortamda olsun. İmkanınız varsa bir kanatlı uzmanı veterinere götürüp bir sağlık kontrolü yaptırsanız da iyi olabilir, bilmediğiniz bir problemi olmasın geç kalınmasın diye. Ama görünürde en acil sorunu parazittir o pis ortamda bu çok doğal. Benim evde her gün kafesi temizlenen kuşumun bile parazit sorunu oldu, çok şükür şimdi geçti. Siz damlayı kendiniz uygulayabilir misiniz? Uslu duruyor mu sizinki? Benimki asla durmuyor o nedenle veterinerde yaptırıyorum damlasını mesela. Eğer usluysa siz ensesine deriye değecek şekilde damla uygulayın acilen.

bahar Gündoğdu

Yeni Üye
Ah yavrum benim. Siz ona çok güzel yuva olacaksınız inşallah. 💜 Bari bundan sonraki yaşamı temiz ve huzurlu bir ortamda olsun. İmkanınız varsa bir kanatlı uzmanı veterinere götürüp bir sağlık kontrolü yaptırsanız da iyi olabilir, bilmediğiniz bir problemi olmasın geç kalınmasın diye. Ama görünürde en acil sorunu parazittir o pis ortamda bu çok doğal. Benim evde her gün kafesi temizlenen kuşumun bile parazit sorunu oldu, çok şükür şimdi geçti. Siz damlayı kendiniz uygulayabilir misiniz? Uslu duruyor mu sizinki? Benimki asla durmuyor o nedenle veterinerde yaptırıyorum damlasını mesela. Eğer usluysa siz ensesine deriye değecek şekilde damla uygulayın acilen.
Ya o kadar uslu ki ucamiyor bile hem yaşlı hem biraz tombik sevdiriyor kendisini ele kola cpk güzel geliyor ben öğrenciyim elimden geldiğince yardım etmek için aldım açıkçası o halde görene kadar kesin değildi benim alcak olmam ama öyle birakamadim bari temiz bir yerde dursun dedim veterinere maddiyatim yeter mi bilmiyorum o damlayi bir deniyeyim petshoplarda bulabilir miyim nerden tedarik edebilirim

Lorca34

Aktif Üye
Ya o kadar uslu ki ucamiyor bile hem yaşlı hem biraz tombik sevdiriyor kendisini ele kola cpk güzel geliyor ben öğrenciyim elimden geldiğince yardım etmek için aldım açıkçası o halde görene kadar kesin değildi benim alcak olmam ama öyle birakamadim bari temiz bir yerde dursun dedim veterinere maddiyatim yeter mi bilmiyorum o damlayi bir deniyeyim petshoplarda bulabilir miyim nerden tedarik edebilirim
Anlıyorum, allah güç kuvvet versin size.
@Şehmus BAKIR Bey'e danışalım mamaist üzerinden alınabiliyor mu damla?

Hamdi

Aktif Üye
Yardımsever üye
Uçamaması usluluğundan değil büyük ihtimal daha önceki sahibi kafesinden çok az çıkarmıştır ondan dolayı uçma fonksiyonu aşırı azalmıştır, o derileri dökmesi normal , yıkanması da lazım siz yıkamayın kendi girmesi için lütfen sıcak suyla bir kase ya da banyoluk varsa öyle bir şeye önüne koyun kendi girmesi için zaman tanıyın kendi girmezse fısfıs şişesine sıcak su doldurum üstüne sıkın kafesinin içinde ortam lütfen sıcak olsun çok bakımsız yazık yavruya. Büyük ihtimal bir çok şeyi ihmal edilmiş vitamini probiyotiği sadece yem konmuştur. Siz gerwit w , entrobac ve bt amin bölünmüş şekilde alıp kuşunuza gerwitten haftada 1 entrobactan haftada 1 ve bt aminden haftada 2 kere olmak üzere bir suluk düzeni yapın. Ve veterinere de götürün müsait olduğunuz zaman genel bir sağlık kontrolü yaptırın.

Hamdi

Aktif Üye
Yardımsever üye
Parazit damlası için @Şehmus BAKIR abiye özelden yazın o sizle ilgilenecektir. Yazık çocuğa ne kadar kötü bakılmış. Farklı kuşlarınız varsa lütfen aynı kafese koymayın direkt diğer kuşlara hastalık bulaştırabilir.

Lorca34

Aktif Üye
Bir de kafesi sirkeli suyla iyice yıkayın tüm mama kabını su kabını vs. dezenfekte etmelisiniz. Dışkıyla teması olmamalı.

bahar Gündoğdu

Yeni Üye
Parazit damlası için @Şehmus BAKIR abiye özelden yazın o sizle ilgilenecektir. Yazık çocuğa ne kadar kötü bakılmış. Farklı kuşlarınız varsa lütfen aynı kafese koymayın direkt diğer kuşlara hastalık bulaştırabilir.
1 gece aynı kafesi paylaşmak durumunda kaldılar durabilcegi ekstra kafesim yoktu şimdi hallettim onu da

Hamdi

Aktif Üye
Yardımsever üye
Kuşun da uzaktan fotoğrafını atar mısınız?

Lorca34

Aktif Üye
Tamamen yeni malzemeler aldim zaten o kafeste kalamazdi
Harika çok iyi yapmışsınız, kuş bakımı biraz masraflı olabiliyor zaman zaman. Ama onların iyiliği için bazen kendimizden kısmak gerekebiliyor. Yapacak birşey yok :) Emeğinize sağlık, umarım çok güzel bir hayatınız olur birlikte. 🙏

Hamdi

Aktif Üye
Yardımsever üye
Ve dışkısı köpürmüş sindirim sisteminde sorun var veterinere götürmeniz gerekiyor. Ve gerwit w , entrobac ve bt amin bölünmüş şekilde alıp kuşunuza gerwitten haftada 1 entrobactan haftada 1 ve bt aminden haftada 2 kere olmak üzere bir suluk düzeni yapın

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba acil bir şekilde dış parazit damlası uygulayın lütfen
Zeolit tozu da kullanmalısınız çok yüksek ihtimalle iç parazit var kuşunuzda
Şehmus BAKIR hocamızla watsap hattından iletişim geçin mutlaka yardımcı olur

Üst Alt