• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni aldığım Jakoyu nasıl eğitebilirim?

jakoalıcısı7273

Yeni Üye
1 hafta önce jako almıştım. İlk aldığımda elimden yem yiyordu şu an da yiyor. ama kafesinden asla çıkmak istemiyor.Öncesinde çok fazla kafeste durduğu için böyle sanırım. bende daha fazla kafeste hapsolmasını istemediğim için bez ile tutup çıkardım sanırım yanlış yaptım. her defasında öyle çıkarmak zorunda kalıyorum. çok fazla ısırıyor hırlaması ve ısırma gücü ilk günlere göre biraz daha durdu. elimi kafasına yaklaştırınca korkuyor ısırıyor aynı şekilde elime kondurmak için elimi ayaklarına götürünce de ısırıyor. her geçen gün alışmaya devam ediyor bazen kafasını okşatıyor. Yardımcı olabilir misiniz. türü Timneh bordo kuyruk.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba hayırlı olsun 😊 mümkünse durumunu göreceğimiz video ekleyin bakalım 👍 eğitimine devam ediniz elinizden çekirdek ve kabuklu fıstık verin yesin size güveni artırsın başını okşayin elle tutmadan ayağına elinizi götürün parmağınıza çıksın öyle alışsın

jakoalıcısı7273

Yeni Üye
Merhaba hayırlı olsun 😊 mümkünse durumunu göreceğimiz video ekleyin bakalım 👍 eğitimine devam ediniz elinizden çekirdek ve kabuklu fıstık verin yesin size güveni artırsın başını okşayin elle tutmadan ayağına elinizi götürün parmağınıza çıksın öyle alışsın
Hocam bir sorunum var bu şekilde koluma bacağıma sokuluyor orada bekliyor kendini kaşıtıyor sevdiriyor naz mı yapıyor anlamadım biraz da hareketsiz gibi. Video çekemedim bu gün.durumu şöyle ilk başta söylediğim gibi elimde bez ile kafesten çıkarıyorum sonra yere bıraktığımda direk koltuk arkalarına kaçıyor yine bezle çıkarmak zorunda kalıyorum. Elimden bıraktığım anda direk yine bi yerlere giriyor çok ürkek.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hayvan korkmuş geçmişte piskolojik durum yaşamış olabilir bezle yapmayın yukarda dediğim gibi yaparak güvenini kazanın zamanla alışır

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Öncelikle hayırlı olsun. Kucağınızda iken sorun yok madem bırakmayın o zaman kucağınızda dursun. Size güveniyor ama ortama alışmamış demek ki.. Zamanla alışır aceleci olmayın. Bezle de çıkartmayın olmadı eldiven ile tutup çıkartın ama salmayın kucağınızda dursun kucağınızdayken kolunuza kondırmayı deneyin. Herkesinde dediği gibi zaman ilgi ve sabır. Gayet iyi yol kaydetmişsiniz

jakoalıcısı7273

Yeni Üye
Arkadaşlar maalesef jakomu satacağım çünkü onu aldığım 2 hafta boyunca hiç birşey öğrenemedi. İlk kafesten çıkardığım zamanda koltuk arkalarına kaçıyor şimdi de kaçıyor. Kafese yaklaşıyorum ilk günkü gibi hırlıyor. eğittiğim en basit şeyi bile(kafesten elle çıkarmak) yapamıyor yapmak istemiyor. bunun yerine evcil bir tane el beslemesi alacağım.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sabırlıyım demiştiniz eğitirim demiştiniz. Zaman hiç tanimadiniz eğitmek için. Daha yeni sahiplendiniz. Siz bilirsiniz 🖐🏻🙂

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar maalesef jakomu satacağım çünkü onu aldığım 2 hafta boyunca hiç birşey öğrenemedi. İlk kafesten çıkardığım zamanda koltuk arkalarına kaçıyor şimdi de kaçıyor. Kafese yaklaşıyorum ilk günkü gibi hırlıyor. eğittiğim en basit şeyi bile(kafesten elle çıkarmak) yapamıyor yapmak istemiyor. bunun yerine evcil bir tane el beslemesi alacağım.
Hatayı soyliyim hemen salmiyacaksiniz eğer sabır konusunda iyi değilseniz bence sahiplendirin çünkü yabani jakoyu eğitmek kolay değildir bunun aşamaları vardır 👍

Üst Alt