• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni aldığım erkek kuşu dişilerin yanına yaklaştırmalı mıyım?

nedlloyd

Yeni Üye
2 aylık erkek yavru aldım. Aldığım kişiyi defalarca uyardım erkek olması konusunda(inşallah haklı çıkar). İki adet yetişkin dişi kuşumun yanına yaklaştırmamamı belirtti. Yoksa onların sesini taklit etmeye başlayacağını belirtti. Onların sesini duyamayacağı bir oda da bakıyorum kuşuma. Orada onunla ilgilenip sürekli konuşmaya ve kendime alıştırmaya çalışıyorum. Davranışlarım doğru mu acaba? Bakımı ve yetiştirme konusunda daha başka neler yapabilirim ve nelere dikkat etmeliyim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İki yetişkin dişinin olduğu yere iki aylık yavru almazdım ben 👍 eğitim amaçlı aldıysanız evde tek olması daha iyi olur size aşağiya makale linki ekliyorum okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz ☺

nedlloyd

Yeni Üye
Teşekkür ederim. İlk kuşlarımı aldığımda bir dişi ve bir erkek olarak aldığımızı zannediyordum. İkisi de dişiymiş maalesef.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Soru cevaplanmış ama kuşu da görebilir miyiz mümkünse? 😊

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Plastik tünekleri tahta tüneklerle değiştirirseniz iyi olur. Bu kuş iki aylıksa dna testi olmadan erkek olup olmadığını anlama şansımız yok. Yani üreticiye fazla güvenmeyin derim 😊

Üst Alt