• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Yeni aldığım dişideki dışkı sorunları

BayanLegolas

Aktif Üye
Herkese selam Beylikdüzü Büyükçekmece civarında yetişkin muhabbet kuşu alabileceğim güvenilir bir yer önerisi olan yada 1 yaş civarı dişi kuşunu sahiplendirmek isteyen varsa bana ulaşabilir mi acaba 3 yaşındaki erkek mubişim için gelin aramaktayım 😂

Son düzenleme:

BayanLegolas

Aktif Üye
Yeni konu açmak istemedim buradan sormamda sakınca yoktur umarım şimdi benim muhabbet kuşu çekirdek çok seviyor tabi kırmakta zorlanıyor ama sizce zararı varmıdır ona küçük çekirdeklerden alıp verebilirmiyim

BayanLegolas

Aktif Üye
Merhaba ben dün akşam petshoptan yetişkin bir dişi sahiplendim geldiğinde sulu dışkılamıştı korkudan olduğunu düşündüm çünki petshopta büyümüş bir kuş sabahki dışkılarıda kötüydü ne yapmalıyım dün sıvı probiyotik verdim suyuna daldarı astım biraz yemiş sizce hastamı

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Sıvı probiyotik olarak ne verdiniz. Dışkılar iyi durmuyor. Kafeste ızgara olması lazım dışkıyla temasını kesmeniz gerekli bu şekilde peçete üzerinde durması sağlıklı değil. Kuş sürekli tabandamı duruyor

BayanLegolas

Aktif Üye
Yok tünekte duruyor kanatlı oil prozim verdim suyuna ama içmedi galiba kilosu yerinde popoda yapışmış dışkı yok birde tek gözü sıkıntılı gözü sıkıntılı diye kimse almamış garibimi

Son düzenleme:

BayanLegolas

Aktif Üye
Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Probiyotiği üç gün her suyunu değiştirerek verin.
Gözünü bir yere ni çarptı acaba? Gentagut göz damlası ve teramisin göz kremi kullanabilirsiniz.

BayanLegolas

Aktif Üye
Probiyotiği üç gün her suyunu değiştirerek verin.
Gözünü bir yere ni çarptı acaba? Gentagut göz damlası ve teramisin göz kremi kullanabilirsiniz.
Elimde enterobac da var hangisi daha iyiyse onu vereyim prozim sıvı olan birde yeni kafes aldım kızımı rahat ettireceğim inşallah ancak kafes ikinci elmiş ne olur ne olmaz diye kafesi dezenfekte edeyim diyorum nasıl yapayım sirke karbonat iş görürmü ve kuş ishal olmuş poposunada yapışmış az bişi dal darı yemiş su içtiğini hiç görmedim kafesi küçük ondan yapıyorda olabilir bilemiyorum ya

Son düzenleme:

BayanLegolas

Aktif Üye
Kafesi temizledim kuşu yerleştirdim elime almışken poposundaki dışkıları da ılık su ile temizledim çok direndi elimi delik deşik etti 😅 şuan yeni kafeste deli dana gibi geziniyor atlıyor uçmaya çalışıyor telleri kemiriyor sanırım erkek kuşumun yanına gelmeye çalışıyor yem ve suya gittiğini görmedim şimdi güncel sorum şu kuşlar aynı odada oda büyük biri odanın bir köşesinde diğeri başka köşede uzaklar ama sizce erkek kuşuma hastalık bulaşırmı ayrı odayamı almalıyım dişiyi lütfen yardım edin Ekli dosyayı görüntüle 98127Ekli dosyayı görüntüle 98128

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Elimde enterobac da var hangisi daha iyiyse onu vereyim prozim sıvı olan birde yeni kafes aldım kızımı rahat ettireceğim inşallah ancak kafes ikinci elmiş ne olur ne olmaz diye kafesi dezenfekte edeyim diyorum nasıl yapayım sirke karbonat iş görürmü ve kuş ishal olmuş poposunada yapışmış az bişi dal darı yemiş su içtiğini hiç görmedim kafesi küçük ondan yapıyorda olabilir bilemiyorum ya
Sadece sirke kullanabilirsiniz sirkeli suyla iyice lifleyin sonra bol su ile durulayıp kurutun. Entrobac iş görür diye düşünüyorum 3 gün boyunca tazeleyerek verin daha sonra dışkıları tekrar görelim zeolit tozu varmı elinizde

BayanLegolas

Aktif Üye
Zeolit var elimde ama nasıl yedireceğim normal yemi bile yemiyor dün geldi hala şokta hayvan

BayanLegolas

Aktif Üye
Daldarıdan 1 2 tane aldı dahada yemedi dünden beri hiç yem yemedi su içmedi endişelenmeli miyim ?

BayanLegolas

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 98160
Bu akşamki dışkılar bu şekilde ishal olanlar dününki koyu renk olanlar akşam dışkısı sonunda yem yemiş bugün biraz daha sakin gibi petshopta büyümüş yetişkin bir kuş yeni ortamı kabullenmekte çok zorlanıyor

Üst Alt