• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yemini yerken çıkardığı tık tık ses

CnzAk

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yem yerken çıkan ses
Ucmada azalma
Hastalık Belirti Tarihi
2 Mar 2026
7 yaşındaki erkek muhabbet kuşumda son 1 ayda ortaya çıkan bu tik tik sesini fark ettim. Kendisinin keyfine yerinde, yemeğinde, içmesinde, dışkısında sorun yok. Fakat popo kısmına doğru bir şişliği var ve o zamandan beri uçmasında azalma var ben onu olabildiğince uçurmaya çalışıyorum ama. Veteriner bir tanıdığımda konuştuğumda yağ ağırlıklı yerden uzaklasik çoğunlukla sebze ağırlıklı bir diyete gecmemi söylemişti ben de öyle yapmıştım ama bu başlayan ses ile içimi bir rahatsızlık kapladı o yüzden yardımınızı istiyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
7 yaşındaki erkek muhabbet kuşumda son 1 ayda ortaya çıkan bu tik tik sesini fark ettim. Kendisinin keyfine yerinde, yemeğinde, içmesinde, dışkısında sorun yok. Fakat popo kısmına doğru bir şişliği var ve o zamandan beri uçmasında azalma var ben onu olabildiğince uçurmaya çalışıyorum ama. Veteriner bir tanıdığımda konuştuğumda yağ ağırlıklı yerden uzaklasik çoğunlukla sebze ağırlıklı bir diyete gecmemi söylemişti ben de öyle yapmıştım ama bu başlayan ses ile içimi bir rahatsızlık kapladı o yüzden yardımınızı istiyorum
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 🤗 geçmiş olsun
Evet kilolu kuşlarda iç Organlarda yağlanır karaciğer de büyüme olur ve akciğer ve kalbe baskı yapar, nefes alımı güçleşir zorlaşır
Diyet yem ve sebze ağırlıklı beslenmesi gerekir
Tik tik ses gecelerimi gün için de de oluyor mu?
Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız lütfen görelim bakalım ona göre yönlendirme yapalım

CnzAk

Yeni Üye
Şuan videoyu göndermeyi pek beceremedim ama hızlıca göndermeye çalışacağım. O zamana kadar genel durumundan bahsedeyim. Kendisinin bu sesi çoğunlukla yem yerken ya da tüyleri ile uğraşırken çıkardığını gördüm, geceleri genelde sessiz ama işte uyanıp tüyleri ile falan uğraşınca anca çıkarıyor geceleri bu sesi onun dışında pek duymadım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şuan videoyu göndermeyi pek beceremedim ama hızlıca göndermeye çalışacağım. O zamana kadar genel durumundan bahsedeyim. Kendisinin bu sesi çoğunlukla yem yerken ya da tüyleri ile uğraşırken çıkardığını gördüm, geceleri genelde sessiz ama işte uyanıp tüyleri ile falan uğraşınca anca çıkarıyor geceleri bu sesi onun dışında pek duymadım
Videsu varsa streamable.com üzerinden kısa bir video yükleyin bağlantıyı kopyalayıp buraya yapıştırın
Kuşun da fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen

CnzAk

Yeni Üye
Kusura bakmayın cok işim vardi 2 gün boyunca bir türlü atamadım videoyu ki zaten beyefendi onu her çekmeye çalıştığımda yemeğini yemeyi bırakıyordu sağolsun 😅(Videonun sesi kısık olabilir o yüzden siz dinlerken sesi fullerseniz daha iyi anlayabilirsiniz)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kusura bakmayın cok işim vardi 2 gün boyunca bir türlü atamadım videoyu ki zaten beyefendi onu her çekmeye çalıştığımda yemeğini yemeyi bırakıyordu sağolsun 😅(Videonun sesi kısık olabilir o yüzden siz dinlerken sesi fullerseniz daha iyi anlayabilirsiniz)
Merhaba öncelikle plastik tünekleri atın bakteri barındırır, ahşap yani tahta tüneğe geçin sağlığı açısından gereklidir
Yemlik aşağıda çok eğiliyor 2/3 tel yukarı çekin, tünek yerleşimi yanlış
Yemlik tünekle paralel ve biraz yukarıda olmalı, zorlandığı için ses olabilir, kekik çayı yapın suluğuna doldurun
%50 kekik %50 su olsun yarım suluk yeter, burun deliklerine çaydan kulak pamuğu ile sürün

erasantane

Yeni Üye
Merhaba bu sesi bende buün tecrübe etiğim için yazmak istedim . Yem kabının yerini değiştirmiştim fakat tünek koymayı akıl etmemişim kuşum yerken sesi fark ettim çok değildiği için yapıyor hemen müdahale ettim ve düzelttim sonra yine baktım sorun yok sizde bir kontrol edin bence böyle . Foruma gelip hemen yazınızı aradım :)))

CnzAk

Yeni Üye
Çok teşekkür ederimmm en yakın zamanda tüneklerini degistirecegim şimdilik tuneklerininin yerini değiştirdim. Normalde böyle bir ses çıkarmadığı için garibime gitmişti, veteriner arkadaşımda sıkıntı yok diyince cok da ustelememistim ama yine de buraya gelip sormak istedim tekrardan cok teşekkürler. Bir de acaba şu kekik çayının tarifini atabilir misiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederimmm en yakın zamanda tüneklerini degistirecegim şimdilik tuneklerininin yerini değiştirdim. Normalde böyle bir ses çıkarmadığı için garibime gitmişti, veteriner arkadaşımda sıkıntı yok diyince cok da ustelememistim ama yine de buraya gelip sormak istedim tekrardan cok teşekkürler. Bir de acaba şu kekik çayının tarifini atabilir misiniz
Rica ederim 😊 1 çay kaşığı kekik 1 çay bardağı su ile 5 dk kaynatın demlensin sonra suluğuna ve burun deliklerine sürün lütfen antibakteriyeldir yanetkisi yoktur 😊🤲

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Göğüste yağlanması sebebiyle lipom oluşmuş muhtemelen karaciğer ve böbrek yağlanması var bu yüzden nefes alışverişinde ses oluyordur yerken de zorlanir diyet yemler ve sebze ağırlıklı beslenme öneririm bide zeolit tozu dolaşıma iyi gelir mamaist Whatsap hattımızdan ulaşın size yollayalim.evde kilo yapacak hiçbir şey vermeyiniz protein almasın ve karaciğer koruma da veriniz

Üst Alt