• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeme bir türlü düşüremedim yardımm!!!

enescanqq

Aktif Üye
Arkadaşlar benim 4 adet yavrum var. En büyüğü 40 günlük en küçüğü 31 günlük. Anne baba çiftleşti 3 tane yumurtası var altta . Baba çok kızışmış. İlk babayı ayırdım. Baktım anne yavruları dövüyor bedlemiyor. Sonra anneyi ayırdım baba da dövüyor. Dişi yavrunun üzerine çıkıyor çifteşmeye çalışıyor. Bende ayrı kafese yavruları aldım. Kaç gündür elle besleme aparatıyla besliyorum. Kabuksuz yem aspur dal darı normal yem hepsi kafeste mevcut. Bakıyorum yemleri döküyorlar ağzına alıp geri bırakıyorlar. Doğru düzgün yem yemiyorlar. Mamayı kesiyorum yem yesinler diye oda yok kursak kontrolü yapıyorum kursak bomboş. Nere ye kadqr böyle gider? Ne zman kendi başlarına yem yiyecek duruma gelirler ? Ne yapmam lazım? Lütfen bir yardım edin!!!

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba.
Benim facebookta takip ettiğim bir üretici kova yöntemi deniyor yem kırmada zorlanan yavrular için.
Yayvan bir kovanın ya da legenin içine yem doldurup yavruları içine koyup üzerine ızgara gibi aralıklı tel koyuyor. Süresini bilmiyorum gerçi ama bir kaç saat yeterli olur sanırım. O bu yöntemde başarılı oluyor ama ben hiç denemedim tabi. :)
Eğer çok çaresiz kalırsanız son olarak bunu deneyebilirsiniz.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
başka bir konunuzdaki videoda yavru yem yiyiyor gibiydi, bence el beslemeyi kademeli bir şekilde kesebilirsiniz. dal darı takviyesi ile yem yiyeceklerini düşünüyorum.

enescanqq

Aktif Üye
Merhaba.
Benim facebookta takip ettiğim bir üretici kova yöntemi deniyor yem kırmada zorlanan yavrular için.
Yayvan bir kovanın ya da legenin içine yem doldurup yavruları içine koyup üzerine ızgara gibi aralıklı tel koyuyor. Süresini bilmiyorum gerçi ama bir kaç saat yeterli olur sanırım. O bu yöntemde başarılı oluyor ama ben hiç denemedim tabi. :)
Eğer çok çaresiz kalırsanız son olarak bunu deneyebilirsiniz.
Deneyeceğim. Teşekkür ederim.

enescanqq

Aktif Üye
bahsettiğim video buydu, ben böyle yavruları arkama bakmadan yavru kafesine alıyorum, elle besleme de yapmıyorum, bir sorun da olmuyor
Anladım serkan bey ilginize teşekkür ederim. Sadece kafamı karıştıran kursak bölgesi boş geliyor elime bu normal midir

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Anladım serkan bey ilginize teşekkür ederim. Sadece kafamı karıştıran kursak bölgesi boş geliyor elime bu normal midir
kuşlar yapıları gereği çabuk tüketen canlılardır ve şu anki yavruları et yavru gibi kursakları hep dolu olacak gibi düşünmeyin.
bence el beslemeyi kademeli olarak kesin ve sıkı takip edin. 3-4 güne kendilerini belli edeceklerdir.

enescanqq

Aktif Üye
kuşlar yapıları gereği çabuk tüketen canlılardır ve şu anki yavruları et yavru gibi kursakları hep dolu olacak gibi düşünmeyin.
bence el beslemeyi kademeli olarak kesin ve sıkı takip edin. 3-4 güne kendilerini belli edeceklerdir.
Harfiyen uygulucam söyledikleriniz teşekkür ederim

Üst Alt