• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yem yemiyor, dışkısını yapamıyor.

cank

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarma, uyku hali, dışkılayamama
Hastalık Belirti Tarihi
13 Tem 2023
Merhabalar. Muhabbet kuşumuz 6 senedir bizimle. Yaklaşık 3 yaşından beri sürekli hastalanıyordu, bağışıklığı düşüktü. Antibiyotikler, probiyotikler, vitaminlerle vs. bir süreliğine düzeldik. Net bir tanı koyulamadı. Önceleri kusma (öğürür gibi), ishal, kabarma, zor dışkılama belirtileri oluyodu. Misal bir şeye sinirlenip parmağımı ısırınca kusuyordu. Vitamini kesince düzeldi ve 5 aydır bir sorunumuz yoktu taa ki düne kadar. Bu aralar meyve, sebze dışında hiçbir şey vermedim. En son elma verdim 3 hafta önce. Yemini değiştirmedim. 2 haftalığına tanıdığım baktı (1 haftadır tekrardan bizimle). Aktif olarak tüy dökümünde hatta tüy dökümü biter bitmez tekrar giriyor. Dün akşamdan beri genelde uyku halinde fakat biz seslendiğimizde tepki veriyor. Bazen çok neşeli bazen uyku halinde, kabarmış oluyor. Yem az yiyor bugün en son saat 2 gibi yedi. Dün akşam verdiğim elmayı bile yemedi, normalde çok sever. Su içiyor. Dışkısı normaldi ama şu an poposuna yapışıyor, yapamıyor. Kabız mı olmuş acaba ondan kaynaklı mı yem yemiyor öyle ise ne yapabilirim? Birde bu aralar uçarken konacağı yeri tam kestiremiyor, yere düşüyor o yüzden çok uçurmuyorum. Düşmesiyle bir alakası olabilir mi?

Üst Alt