• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Yem seçimi muhabbet kusu

Tolga 22

Yeni Üye
Merhaba malum pazarda bir cok yem markasi var secmekte zorlaniyorum. Muhabbet kusum icin en iyi marka yem ne onerirsiniz acaba.beaks veya premium gold cok satilanlar arasinda hep ama karar veremedim. Simdiden tesekkurler.

Tolga 22

Yeni Üye
Tesekkurler bende bir karar veremedim binbir cesit marka var :)

Tolga 22

Yeni Üye
Evet bal ve tatli turevlerinin zararli oldugunu biliyorum cok tesekkurler deniyelim bakalim en cok hangisini severse onu alicam artik :)

Merve00

Paylaşımcı
Renkli Yem dediğiniz bu mu oluyor?
Evet bunlar da renkli drajeler ayrıca içindeki aspir de gereksiz ama kuşlar zaten aspiri yemez, benim kuşum onları aşağıya atıyor. Renklileri de yemiyorlar açıkçası. Aslında yemin markası bilindik güvenilir olduktan sonra önemli olan yemin tazeliğidir. İçindeki ürünler aşağı yukarı aynı karışımda oluyor.
Ama almak isterseniz gold wings iyi bir marka, kuş sahipleri tarafından çok fazla tercih edildiği için raflarda yenilenme süresi kısa oluyor. Dolayısıyla daha taze oluyor diye düşünüyorum☺

Bahar Y.

Müdavim
Evet bunlar da renkli drajeler ayrıca içindeki aspir de gereksiz ama kuşlar zaten aspiri yemez, benim kuşum onları aşağıya atıyor. Renklileri de yemiyorlar açıkçası. Aslında yemin markası bilindik güvenilir olduktan sonra önemli olan yemin tazeliğidir. İçindeki ürünler aşağı yukarı aynı karışımda oluyor.
Ama almak isterseniz gold wings iyi bir marka, kuş sahipleri tarafından çok fazla tercih edildiği için raflarda yenilenme süresi kısa oluyor. Dolayısıyla daha taze oluyor diye düşünüyorum☺
Ben ilk defa gördüm renkli drajelerden karışım olarak ne diye geçiyor bilmiyorum ama yinede yemiyorlarsa veya yararlı değilse yemin ağırlığına oranlarsak renksiz yemlerden almak daha mantıklı sanırım, tercih edilen markaların daha taze olduğu konusuna bende katılıyorum 😊

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Evet ben de memnunum kuşum bu markayı daha çok severek yiyor. Dediğiniz gibi benim kusumda renklileri yemiyor en azından hiç şahit olmadım. Yinede sorayım bir dedim. Teşekkürler 😃

Merve00

Paylaşımcı
Evet ben de memnunum kuşum bu markayı daha çok severek yiyor. Dediğiniz gibi benim kusumda renklileri yemiyor en azından hiç şahit olmadım. Yinede sorayım bir dedim. Teşekkürler 😃
Jungle markanın içinde de renkli ekmekler var kuşum onuda yemezdi ama peşinde dolaşırdı, tabana düşse hemen tabana inerdi oyun için, yani kurtuluş yok bu renklilerden :)
Rica ederim ne demek ☺

miçocico

Yeni Üye
Beaks yem kullanıyorum renkli ekmeklerden olmadığı için içim rahat oluyor kuşlarım severek yiyorlar ama sizce arada farklı yemler de alıp verilmelimi?

Merve00

Paylaşımcı
Beaks yem kullanıyorum renkli ekmeklerden olmadığı için içim rahat oluyor kuşlarım severek yiyorlar ama sizce arada farklı yemler de alıp verilmelimi?
Kuşlarınız seviyorsa ve içeriğinden memnunsanız yem değişikliği iyi bir şey değildir, var olan düzende devam etmek her zaman daha iyidir. Ama tek tür yemler alıp verebilirsiniz örneğin aspur oranını az buluyorsunuzdur, ayrı olarak sadece aspur alıp yemliğe karıştırabilirsiniz ama dediğim gibi komple yem değiştirmek iyi olmaz.

Tolga 22

Yeni Üye
Gold wings premium denicem simdi bakalim eger severek tuketirse devam ederim. Ancak renkli yem ilk defa goruyorum saglikli olucagini dusunmuyorum bende. Tabiki uzman degilim ama boya vs olma ihtimali yuksek