• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

yem muhafazası

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yem muhafazası nasıl olmalı kullandığım tohumlari buzdolabında saklasam veya güneş görmeyen kapali bir dolapta saklasam olur mu?

Doğacı

Eski Forumcu
Ben buzdolabında saklıyordum ama tavsiye edilmedi. Yemler bozulmuyor evet ama soğukta olunca kuşlara direkt veremiyoruz dolaptan aldığımız gibi çünkü soğuk oluyor. Hatta geçen cam kavanozun kapağını açamadık kapak sıkışmış alet kullanarak açtı babam açarken de kırıldı,sıkışma yapıyormuş çünkü.
Ben de cam kavonoza koydum ve içine yanlış hatırlamıyorsam iki tane defne yaprağı koydum bir ortalara,bir üste. Kilerde muhafaza ediyorum. Sana da tavsiye ederim.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben buzdolabında saklıyordum ama tavsiye edilmedi. Yemler bozulmuyor evet ama soğukta olunca kuşlara direkt veremiyoruz dolaptan aldığımız gibi çünkü soğuk oluyor. Hatta geçen cam kavanozun kapağını açamadık kapak sıkışmış alet kullanarak açtı babam açarken de kırıldı,sıkışma yapıyormuş çünkü.
Ben de cam kavonoza koydum ve içine yanlış hatırlamıyorsam iki tane defne yaprağı koydum bir ortalara,bir üste. Kilerde muhafaza ediyorum. Sana da tavsiye ederim.
bende sağlık tohumu gibi çeşitli çeşitli yemler var. yulaf, nijer bozulabiliyor (daha önce güneşte durduğu için bozulmuştu) malum her dakika sıcaklıklar değişiyor. bende erzak dolabimda saklıyorum ama yemlerin bozulmasını istemiyorum buzdolabina koyup yemler soğuduktan sonra yemliğine servis etsem sorun olur mu?

Doğacı

Eski Forumcu
Kuru,serin,güneş görmeyen yerde muhafaza etmeni tavsiye ederim. Önerilen de bu. İçine defne yaprağı koyarsan iyi olur. Ama evinizde böyle bir yer yoksa şayet o zaman buzdolabında saklarsınız ama cam kavanoz kullanın. Buzdolabından çıkarınca da yemlerin oda sıcaklığına gelmesini beklemelisiniz

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
bende sağlık tohumu gibi çeşitli çeşitli yemler var. yulaf, nijer bozulabiliyor (daha önce güneşte durduğu için bozulmuştu) malum her dakika sıcaklıklar değişiyor. bende erzak dolabimda saklıyorum ama yemlerin bozulmasını istemiyorum buzdolabina koyup yemler soğuduktan sonra yemliğine servis etsem sorun olur mu?
Güneşte durmamalı. Enzimler sıcakta çalışırlar o yüzden sıcaklık olan yerde ürün muhafaza etmek zordur bozulma olur. Gıdaları bozulmasın diye soğuk yerlere koyarız çünkü enzimler inaktif olur ve ürünler çürümez.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Serin yerde ve kapalı olsun yeter.güveler ve birçok böcek haşereler sıcak yerde ürerler. Buzdolabında yem saklayan çok kişi var lakin kuş serin yemesin hasta olmasın diye önermiyorum çünkü bazen kuş aç olur soğuk yem dinlemeden yemeğe başlar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bakteriler sıcağı, nemi ve ince plastiği(poşet) sever..
Sıcakta börtü böceğin yumurta bırakmak için aradıkları en güzel ortamlardan birtanesi gıda içleri dir. Bayat gıda küf mantar mikro organizmalar olduğunda bozulup tepkimeye girer.yaşama alanı oluşturur ve ölümcül dahi olabilir..
Bazı gıdalar içinde soğuk uygun değildir, aynı şekilde bakteri üretme bozulma küf hızlanır saklama koşulları farklıdır..
Yemlerimizi : serin güneş görmeyen bir alanda muhafaza etmeliyiz
Vitaminlerimizi :serin güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmeliyiz
Taze tüketmeli sevmediklerini bayatladığından süphe duyduklarımızı doğada yaşayan dostlarımıza ikram etmeliyiz🤗🦜🦜

Son düzenleme: