• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Yem kusma

Menadora

Yeni Üye
Merhabalar,
Sultan papağanım 1 yaşında erkek, birden kusmaya başladı bulunduğum şehirde kuş ile ilgilenen bir uzman yok maalesef o sebeple yardımlarınızı bekliyorum. Sürekli kafasını sallayıp etrafa yuttuğu yemleri atıyor. İlk kustuğunda salya gibi şeffaf kokusuz bir su kustu, daha sonra hep yem kustu. Yemler bütün halde çıkıyor. Ne yapmamı önerirsiniz neden böyle olabilir, lütfen yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Menadora

Yeni Üye
Su içti az önce onu da çıkardı, gerçekten endişeleniyorum. Dışkısıda bu şekilde

Ekli dosyalar

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhabalar,
Sultan papağanım 1 yaşında erkek, birden kusmaya başladı bulunduğum şehirde kuş ile ilgilenen bir uzman yok maalesef o sebeple yardımlarınızı bekliyorum. Sürekli kafasını sallayıp etrafa yuttuğu yemleri atıyor. İlk kustuğunda salya gibi şeffaf kokusuz bir su kustu, daha sonra hep yem kustu. Yemler bütün halde çıkıyor. Ne yapmamı önerirsiniz neden böyle olabilir, lütfen yardımcı olur musunuz?
Grit kum kullanıyor musunuz ?
Herhangi bir takviye kullanıyor musunuz? Beyaz pecete üzerinde güncel dışkılarının resmini atabilir misiniz ? Ve tünek üzerinde videosunu streamable.com üzerinden paylaşabilir misiniz?

Menadora

Yeni Üye
Kum kullanıyoruz. Herhangi bir takviye kullanmıyoruz. Çok enerjik uçuyor şarkı söylüyor keyfi gayet yerinde yemlikleri çıkardım kafesinden yem aramaya başladı ama yem vermiyorum şimdilik Watch unnamed | Streamable

mortsvivants

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kum kullanıyoruz. Herhangi bir takviye kullanmıyoruz. Çok enerjik uçuyor şarkı söylüyor keyfi gayet yerinde yemlikleri çıkardım kafesinden yem aramaya başladı ama yem vermiyorum şimdilik Watch unnamed | Streamable
Kum sormaktaki amaç; petshoplarda satılan beyaz kristal kumların kursağa yapışma durumu ve akabindeki süreçte kusma , hazımsızlık sorunları olduğu.
Takviye konusunda:
Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?
Yazıya göz atmanızı öneririm.
@Demet bükay

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Bakteriyel bir enfeksiyon olabilir kursak da mantar gibi plastik tünek gibi bakteri oluşturan şeyleri çıkaralım kafesi yemi suyu güzelce temizleyin sonrasında probiyotik takviyesine mutlaka başlamanız lazım düzenli olarak hafta da 1 olcak şekilde sindirim sorunuda olabilir yem ile ilgili bir sorun olabilir. Yapacağınız 2 şey var birincisi mutlaka probiyotiğe başlamak ikincisi de zeloit tozu kursak iltihapı durumlarında kullanılır Buda yine de tecrübeli üyelerimin yorumunu almak isterim. @Demet bükay @Aslı Ö. @EzgiA