• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Yem kusma

ramo

Yeni Üye
Merhaba lütfen birseyler onerin .Kusumda kakasinda yem ve salyalı yem kusma halsizlik ve istahsizlik vardi kursak mantari olabileceğinden suphelendim ve oneriyle 5 gün triflucan kullandim çok iyi geldi 4 gün neşesi yemesi iyiydi sonra tekrar aynı sorunlar nuksetti. Yem seçiyor sadece dal dari yiyor hemde baya yiyor ama yedikten sonraki gün sindirilmemis yemleri kusuyor hafif salyalı ve kokusuz uyuklama halinde Bunun uzerine tekrar 3 gün verdim yine 2 günlük iyilik hali ilaci kestiğimizde başa dönüyoruz bu triflucani en fazla kaç gün verebilirim ya da ekstra başka birsey yapabilir miyim sindirim icin enterobac kullanıyorum.grit kum yiyor daha önce veterinere gittiğimde flagyl verdi kullandım hiç bir işe yaramadı dis parazit yapılmıştı.

ramo

Yeni Üye
Merhaba lütfen birseyler onerin .Kusumda kakasinda yem ve salyalı yem kusma halsizlik ve istahsizlik vardi kursak mantari olabileceğinden suphelendim ve oneriyle 5 gün triflucan kullandim çok iyi geldi 4 gün neşesi yemesi iyiydi sonra tekrar aynı sorunlar nuksetti. Yem seçiyor sadece dal dari yiyor hemde baya yiyor ama yedikten sonraki gün sindirilmemis yemleri kusuyor hafif salyalı ve kokusuz uyuklama halinde Bunun uzerine tekrar 3 gün verdim yine 2 günlük iyilik hali ilaci kestiğimizde başa dönüyoruz bu triflucani en fazla kaç gün verebilirim ya da ekstra başka birsey yapabilir miyim sindirim icin enterobac kullanıyorum.grit kum yiyor daha önce veterinere gittiğimde flagyl verdi kullandım hiç bir işe yaramadı dis parazit yapılmıştı.

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Entrobac kullanmayın, kursak mantarından şüpheleniyorsanız tetikler. Zeolitli besleme yapın. Mamaist whatsapp hattına yazarsanız yardımcı olacaklardır. Bilirkişileri etiketliyorum konunuza. @Demet bükay @Burçak A.

ramo

Yeni Üye
Sabah ve öğlen 2ml elle besleme yaptım .son diskilar resimdeki gibi sürekli uyuyor sadece grit kum yiyor arada bazı kişiler onuda kaldırın önünden diyorlar ne yapmaliyim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba triflucan işe yarıyor demek ki ama bunun için dozunu hekimlerin belirlemesi lazım eğer ki günü yetersiz geliyor ise 14 güne kadar çıkabilir veya ilaç yetersiz ise başka bir ilaca geçebilir nerede ikamet ediyorsunuz ☺