• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yem Değişikliği yüzünden mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hazal96

Yeni Üye
Merhabalar, benim 3 yaşında bir kuşum vardı ve genellikle aspur ile besleniyordu. Ben onun için araştırıp farklı bir yem sipariş ettim. Ancak yemini değiştirdikten birkaç gün sonra baktığımda tüyleri kabarmış ve inler bir şekilde uyukluyordu. Ayrıca birkaç tüyü kafesin dibindeydi. Ben de hemen aspur verdim ve suyuna sirke damlattım. Birde meyveli çubuk taktım kafesine, iştahla yedi hepsini ama su pek içmedi. Daha sonra uyudu ben de dinlensin diye bıraktım ama sabah kalktığımda ölmüştü halbuki öncesinde hasta görünmüyordu aniden oldu. Muhabbet kuşunun yemini değiştirince 3 4 gün içinde ölür mü yoksa mevcut bir hastalığı olduğu için mi böyle oldu ? Daha öncesinde de sürekli sinirli bir şekilde kendini kaşıyordu acaba başka bir şeyi mi vardı yoksa benim yüzümden mi oldu diye günlerdir vicdan azabı çekiyorum, iyilik yapmak isterken kötülük mü yapmış oldum, cevaplarsanız sevinirim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar, benim 3 yaşında bir kuşum vardı ve genellikle aspur ile besleniyordu. Ben onun için araştırıp farklı bir yem sipariş ettim. Ancak yemini değiştirdikten birkaç gün sonra baktığımda tüyleri kabarmış ve inler bir şekilde uyukluyordu. Ayrıca birkaç tüyü kafesin dibindeydi. Ben de hemen aspur verdim ve suyuna sirke damlattım. Birde meyveli çubuk taktım kafesine, iştahla yedi hepsini ama su pek içmedi. Daha sonra uyudu ben de dinlensin diye bıraktım ama sabah kalktığımda ölmüştü halbuki öncesinde hasta görünmüyordu aniden oldu. Muhabbet kuşunun yemini değiştirince 3 4 gün içinde ölür mü yoksa mevcut bir hastalığı olduğu için mi böyle oldu ? Daha öncesinde de sürekli sinirli bir şekilde kendini kaşıyordu acaba başka bir şeyi mi vardı yoksa benim yüzümden mi oldu diye günlerdir vicdan azabı çekiyorum, iyilik yapmak isterken kötülük mü yapmış oldum, cevaplarsanız sevinirim.
Benimde muhabbet kuşumun sürekli kullandığı yem vardi.yani aldığımdan beri hep aynı yemi yiyordu daha kaliteli yem önerdiler o yemi aldım.once yeni aldigim yemi yemedi ama sonrasında alıştı ben bir sorun yaşamadım. Bence yem değişikliğinin ölüme yol açacağını sanmıyorum.gizli bir hastaligi olabilir. Ama son söz bilgili arkadaşlarımızın.onlarin yorumlarını bekleyin .başınız sağolsun 😔🙏🏻

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Başınız sağ olsun. Dışkıları nasıldı?

Yemin bayat olma ihtimali var mıydı acaba? Belki bayat olduğu için zehirlenmede yapabilir ama bir hastalığı da olabilir. Ustalar daha net cevaplar sorunuzu. Tekrar başınız sağ olsun. 😔

EnesGenç

Eski Forumcu
Yem büyük ihtimalle Bayatti. Peki ölmeden önce yem yeme içme neşesi nasildi

Hazal96

Yeni Üye
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, kafesi ızgara tabanlıydı o yüzden dışkısını takip edememiştim
Yemi aldığım sayfadaki yorumlarda herkes taze dediği için almıştım aslında ürün de şuydu Pause Keyf Ekmeksiz Muhabbet Kuşu Yemi 1 Kg Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
Şimdi siz deyince yeme baktım, bayat olduğunu nasıl anlarım bilmiyorum ama yem oldukça parlak görünüyor şu an
Ölmeden önceki akşam verdiğim yemi pek yemediği için yemini değiştirdim ve iştahı aşırı iyiydi, ben hiçbir şey yemez diye düşünmüştüm ama oldukça iştahlıydı, internette baktığımda yem değişikliği ishal yapabiliyormuş diye yazıyor ama yemi değiştirdikten itibaren 4 günde ölebilirler mi acaba bunu düşünmekten yemeden içmeden kesildim 3 gündür

EnesGenç

Eski Forumcu
Suya koyun taze ise dibe çöker Bayat ise yukarıda kalır. Böyle yerlerden almayın hiç bir belge yok merdivenalti onu yerine paketli alsaydınız daha iyiydi

Sir Lewis

Yeni Üye
İnsanların trendyol denen merete bu kadar güvenip alışveriş yapması çok saçma, yanlış anlamayın sadece size konuşmuyorum.

Sadece kuş için geçerli değil, tüm canlılar için alışveriş yapılacaksa bilindik ve tanıdık yerlerden alınmalı ve bana kalırsa trendyol, hepsiburada gibi 3.parti satıcıların yer aldığı e-ticaret siteleri can dostlarımız için en son uğramamız gereken yer.

Başınız sağ olsun...😔

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Paketli yem daha iyidir. Açık yem risk oluyor biraz. Bayat yem zehirlenmeye yol açıyor.

Hazal96

Yeni Üye
Teşekkür ederim, şimdi gidip suya attım yemin yaklaşık %70lik bir kısmı dibe çöktü geri kalanı yukarıda kaldı, bu şekilde alırsam sanki paketlilere göre daha doğal olur gibi geldiği için almıştım bilmediğimden çünkü tek tip yem yemesini istememiştim ama bilmeden kötülük etmişim ona umarım bir gün vicdan azabım geçer, teşekkürler tekrardan

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim, şimdi gidip suya attım yemin yaklaşık %70lik bir kısmı dibe çöktü geri kalanı yukarıda kaldı, bu şekilde alırsam sanki paketlilere göre daha doğal olur gibi geldiği için almıştım bilmediğimden çünkü tek tip yem yemesini istememiştim ama bilmeden kötülük etmişim ona umarım bir gün vicdan azabım geçer, teşekkürler tekrardan
Başınız sağolsun sizin bilmeden yaptığınız bir şey sonuçta kendinizi suçlamayın. Tekrar kuş sahiplenebilirsiniz daha kolay atlatırsınız bu durumu

Hazal96

Yeni Üye
Şimdilik sokaktaki canlara yardımcı olarak kendimi teselli etmeyi düşünüyorum eğer bir daha kendimi iyi hissedersem dediğiniz gibi yeni bir can sahiplenmeyi düşünüyorum, çok teşekkür ederim

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
öldüğünde gözü açık mıydı dikkat ettiniz mi

Hazal96

Yeni Üye
evet gözü açıktı aslında onu da sorucaktım ama aklıma gelmemiş

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Canınız başınız sağolsun 😔 olmuş ve ölmüşe çare yok ama arkadaşlara katılıyorum ne olduğunu bilmediğimiz yerlerden alışveriş yapmamak lazım bide yemden değilde yememesinden ölmüş olabilir mi? Yani bazı kuşlar çok inatçıdır illa istediğini yemek isterler eğer aspur istediyse keşke onu verseydiniz veya daha öncesinde bizi bulup sorsaydiniz belkide yardımcı olabilirdik neyse bizde ölüme sebep aramak değilde size yeni bir can sahiplenmenizi tavsiye edelim bu iyi oluyor bilginize

Hazal96

Yeni Üye
Aslında dediğiniz gibi yemden ziyade yememekten olmuş olabilir çünkü yem pırıl pırıl gözüküyor ve benim minik kuşum biraz inatçıydı, daha sonra yemek yedirdiğim için açlıktan olmaz diye düşünmüştüm ama sizlerinde dediği gibi başka bir şeyden de olabilir kalp gibi,, hepinize çok teşekkür ederim içim içimi yiyiyordu anlatmak bile iyi geldi

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yem değişikliği basit bir şey değil basınız sağolsun

Miraç

Yeni Üye
Bence sadece aspur yiyorsa zaten sindirim sıkıntısı vardır. Başka yem koyuncafa aspuru bulamadı. Bence bir rahatsızlığı vardı. Kuşlar hastalıklarını iyi gizler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence sadece aspur yiyorsa zaten sindirim sıkıntısı vardır. Başka yem koyuncafa aspuru bulamadı. Bence bir rahatsızlığı vardı. Kuşlar hastalıklarını iyi gizler
Eski konulara yazmayalım lütfen. Bilginiz dâhilinde yeni konulara yazabilirsiniz hoşgeldiniz☺

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...