• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yem değişikliği ve sonrasında ishal

dextermn

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
ishal, yorgunluk
Hastalık Belirti Tarihi
23 Haz 2023
4 yaşında bir muhabbet kuşum var hapşırdığı için veterinere götürdük sağlıksal bir sorun olmadığını alerjik olduğunu söyledi sonrasında yem değişitmrmemizi söyledi bir anda değiştirilmemesi gerekirken yanlış anlamayla bir anda değiştirdik ve ishal oldu. Başka bir veterine daha götürdük iştahını açmak için bir mama verdi şimdi iştahı daha iyi bugün kakası da düzeliyor gibi sadece rengi biraz koyu sorum şu sadece bir kez oldu kakasında yem olabileceğini farkettim ancak emin değilim. İshal olduğu için uyuyor normal olarak ama yemek yedirebiliyorum iştahını toparladı sorum şu röntgen çekilmişti veteriner tarafından röntgende kursak mantarı kuruma tarzı sıkıntılar belli olabilir mi? Ayrıca veteriner ilk başta ilaç vermemekten yana olduğunu söyledi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ailemize hoşgeldiniz😊
Mümkünse dışkı resmi ve kuşu görebilir miyiz yem olarak ne marka veriyorsunuz? Grit kum ve kalamar veriyor musunuz?

dextermn

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR merhaba tabiki paylaşayım dışkısı bugün daha düzenli duruyor grit kumu dediğiniz kuş kumuysa uzun zamandır yer muhabbet kuşum kalamar yok maalesef mineral bloğu var ama pek sevmez. Bugün iştahı ve neşesi daha iyi ancak halen uyuklaması devam ediyor veterinere götürdüm bir şey olsa sanırım ona göre hızlı önlem alırdı diye düşünüyorum göğüs kafesine dokununca hissediyorum kemiğini ama bazı yerlerde bunun normal olduğunu okudum. İlk başta daha koyu renkliydi kafeste gözüken kakası bugün çekildi daha katı yaptığı kakaları da vardı ancak sürekli temizlediğimiz için bir kaç tane gözüküyor ishali çok azalmış gibi zaten ishal başladığı gün direkt veterinere götürdük. Demeyi unutmuşum marka olarak şuan tam bilemiyorum ama uzun zamandır ballı dökme yem veriyorduk zararlı olduğunu duyunca ani değiştirme hatası ile değiştirmiştik şu an hasta diye iştahlı olması için sevdiği yemi vermeye devam ediyoruz ancak veterinerimiz versele laga pelet yemini önerdi inşallah her şeyi düzelir düzelmez alıp alıştırmaya çalışacağım tek isteğim kendine gelmesi

Ekli dosyalar

Son düzenleme: