• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Yaz Aylarında Kuş Kaçma Vakaları İçin Alınabilecek Önlemler

Grpet

Müdavim
Üretici
Merhaba bildiğiniz üzere yaz aylarında kuş kaçırma vakaları oldukça artmakta ve kuşlarımız doğaya adapte olmadıkları için ya diğer hayvanlar tarafından yada açlıktan ölmektedir basit bir kaç önlem ile kuşlarımızın yani diğer evlatlarımızın kaçmalarını engellemek mümkündür...

1. kuşları asla tek başlarına balkona yada benzer boşluklara koymayın alacakları sıcaklık rüzgar onları hem hasta eder hem de aşırı oyuncu meraklı oldukları için kapılarını açabilmektedirler veya karga,martı gibi hayvanların saldırılarına maruz kalabilirler biz başında bile dursanız kapılarını mutlaka mandal yada benzer materyal ile iyice kapatın kapandığından emin olun

2. kuşunuza asla güvenmeyin 10 saniyeliğine bile olsa kuşunuz kafes dışındaysa camı kapıyı açmayın önüne perdeyi de çekseniz bir yolunu bulup kaçabilir riskle girmeyin

3. mutlaka camlarınızda sineklik olması gerekir hem sizi korkar hem kuşun kaçmasını önler hazır çerçeveli sineklikler mevcut internetten yada bir sıradan pencere imalatı yapan yerden cam ölçünüze gere yaptırabilir kendiniz monte edebilirsiniz fiyatı da 150-250 tl arasında kalite oranına göre değişir

4. pratik sinekliklerde mevcuttur nalburlarda yada nette 15-50 tl arasında basit sineklikler mevcuttur 10 dakikada kendiniz cama yapıştırabilirsiniz oldukça dayanıklı ve 2-3 sene dayanabilen ürünlerdir bunlar kuşların kaçmasını engeller bizzat kendim kullanıyorum asağıda örnekleri mevcut

Ekli dosyayı görüntüle 27531Ekli dosyayı görüntüle 27532

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Paylaşım için teşekkürler. Benimde yaz aylarında en büyük kabusum bu. Bu nedenle kafeslerinden çıkarmıyorum. Haftada belirli bir gün çıkarıyorum sadece. Daha önce 2 kere kuşumuz kaçtığı için paranoyaklığım had safhada bu konuda. Şimdi birde evde 9 kuş olunca haliyle daha endişeli oluyor insan. 😅

Hazır sineklikler hakkında bilgim yoktu onlardan alabilirim.