• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

yavruyu ayırma

Çağrı.kiybar

Yeni Üye
öncelikle iyi akşamlar. 3 gün önce baba kuşumun yavrusunun yuvadan çıkmasını engellediğini , gaga attığını anlatmıştım ve bana 3 gün sonra çıkar demiştiniz yavru 30. günü bitirdi ve baba yuvadan çıkarttırmadığı için yem kırmayı öğrenmedi . kırabilirmi diye kontrol edicem fakat elime aldıktan sonra kıramazsa ve yuvaya koyduğumda anne beslemezse diye korkuyorum. anne beslemezse okul ve kurslarım yüzünden bende besleyemem . kuşu öneriniz olarak ne zaman yuvadan almalıyım ? ne zaman kesinlikle yem kırabilir?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İyi akşamlar yavru yuvadan çıkıyor mu? Tünekte durabiliyor mu? Kafesin tabanına daldari ve aspur koydunuz mu?bunlar olduysa ve yaptıysanız çarşamba sabahı yavruyu ayırın ve yere aspur ,daldari dökün okuldan geldiğinizde bakın yem kırdıysa sorun yok eğer kıramadıysa tekrar ebeveynlerin yanına koyun yedirdiler ve iki gün daha öğretsinler :) hadi bakalım size düşen görevinizde başarılar dilerim ;)

Cagrikiybar

Yeni Üye
Şehmus BAKIR' Alıntı:
İyi akşamlar yavru yuvadan çıkıyor mu? Tünekte durabiliyor mu? Kafesin tabanına daldari ve aspur koydunuz mu?bunlar olduysa ve yaptıysanız çarşamba sabahı yavruyu ayırın ve yere aspur ,daldari dökün okuldan geldiğinizde bakın yem kırdıysa sorun yok eğer kıramadıysa tekrar ebeveynlerin yanına koyun yedirdiler ve iki gün daha öğretsinler :) hadi bakalım size düşen görevinizde başarılar dilerim ;)
Yavruyu baba yuvadan çıkarttırmıyor asıl sorun o zaten kafes tabanına yem koysamda kuş ulaşamıyor kafesin kapısına gidiyor en fazla

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tamam dediğim gibi yarın sabah ayırın kuşu okuldan çıkınca kontrol edin yemismi diye  ;)