• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavrusu olan anaçlara beslenme düzeni

farukk

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar sultanların ikinci yavru dönemi ve üç yumurtadan ikisi sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiler bugün 4. günleri ve anne baba bakım konusunda ilk kuluçkaya göre daha tecrübeliler fakat bir sorunumuz var anne ve baba normal yem ve dal darı gibi tohum tarzı yem yemek istemiyorlar kafes tabanında deli gibi dolaşıyorlar ötüyorlar tepkilerini gösteriyorlar :) Taaki haşlanmış yumurta veya patates verene kadar:) bu ikisini deli gibi yiyorlar hatta daha koymadan elimde yemeye başlıyorlar hergün bu ikisini vermemin kuşlara ne gibi bir zararı olur.çünkü başka birşey yemek istemiyorlar veya sizlerin önereceği alternatif ne olabilir..sadece normal çekirdekte yiyorlar ama çok değil.Bana yardımcı olursanız sevinirim herkese iyi günler.

yaptığım karışımlar
1_ yumurta irmik mısır unu pirinç unu denedim sevmediler
2_ brokoli maydonuz marul gibi yeşillikler sevmediler
3_ ceviz fındık adem ve kabak çekirdeği toz haline getirdim sevmediler

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar sultanların ikinci yavru dönemi ve üç yumurtadan ikisi sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiler bugün 4. günleri ve anne baba bakım konusunda ilk kuluçkaya göre daha tecrübeliler fakat bir sorunumuz var anne ve baba normal yem ve dal darı gibi tohum tarzı yem yemek istemiyorlar kafes tabanında deli gibi dolaşıyorlar ötüyorlar tepkilerini gösteriyorlar :) Taaki haşlanmış yumurta veya patates verene kadar:) bu ikisini deli gibi yiyorlar hatta daha koymadan elimde yemeye başlıyorlar hergün bu ikisini vermemin kuşlara ne gibi bir zararı olur.çünkü başka birşey yemek istemiyorlar veya sizlerin önereceği alternatif ne olabilir..sadece normal çekirdekte yiyorlar ama çok değil.Bana yardımcı olursanız sevinirim herkese iyi günler.

yaptığım karışımlar
1_ yumurta irmik mısır unu pirinç unu denedim sevmediler
2_ brokoli maydonuz marul gibi yeşillikler sevmediler
3_ ceviz fındık adem ve kabak çekirdeği toz haline getirdim sevmediler
Her gün verilmesi yumurta protein fazlalığına, patates de şeker problemi yapar , patates yerine haftada iki gün yumurta maması verin 🙂 Normal çekirdek biz insanların yediği ise asla vermeyin karaciğer yağlanması yapar, maydanoz vermeyin zehirler maydanozun sapını deneyin, yeşil köy biberi çekirdekleri tamamen ayıklanmış deneyin, havuç deneyin 🙂

farukk

Yeni Üye
Her gün verilmesi yumurta protein fazlalığına, patates de şeker problemi yapar , patates yerine haftada iki gün yumurta maması verin 🙂 Normal çekirdek biz insanların yediği ise asla vermeyin karaciğer yağlanması yapar, maydanoz vermeyin zehirler maydanozun sapını deneyin, yeşil köy biberi çekirdekleri tamamen ayıklanmış deneyin, havuç deneyin 🙂
Çekirdek olarak petsohop tan alınan çekirdek veriyorum ama onu benim kızımda yiyor :) aslında bildiğimiz çekirdek sadece tuz yok.
haftada iki gün yumurta maması veririm ama diğer 5 gün ne yapacağım sorun orada ben tekrar irmik mısır ve pirinç unu kekik nem yapsın diye çok az havuç rendelesem kalan 5 gün normal yemleri hariçinde kenara bir yere bu karışımı koysam bir zararı olurmu

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bunu deneyin 🙂

farukk

Yeni Üye

farukk

Yeni Üye
20250215_204933.jpgrontgenci bir önceki yavru 😁 meraktan duramıyor..bu arada ne yaptıysam yumurta harici hiçbirsey yemiyorlar anaçlar.. deli gibi kafes tabaninda saga sola gidip geliyor erkek olan ne zaman çekirdek veya yumurta koyarsam hemen yiyor ve yavruların yanına gidiyor yoksa bağırmaktan ve tabanda ileri geri dolaşmaktan vazgeçmiyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 79139rontgenci bir önceki yavru 😁 meraktan duramıyor..bu arada ne yaptıysam yumurta harici hiçbirsey yemiyorlar anaçlar.. deli gibi kafes tabaninda saga sola gidip geliyor erkek olan ne zaman çekirdek veya yumurta koyarsam hemen yiyor ve yavruların yanına gidiyor yoksa bağırmaktan ve tabanda ileri geri dolaşmaktan vazgeçmiyor
Hahahahahah bakışa bak 🤣🤣🤣 Çok tatlılar maşallah sübhanallah 🤲🥰

Üst Alt