• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Yavrunun kursağı hava dolu

afra6433

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kursağa hava doluyor
Hastalık Belirti Tarihi
29 Ara 2025
Merhaba
Çift kuşum 6 adet yumurtlamıştı 1 ay önce 5 yumurtası boştu biri doluydu ama kuşum hiç yemek yemedi babada anneyi hiç beslemedi ve çok zayıfladı o yüzden son yumurtasından bir gün sonra yumurtaları altından aldım atmaya kıyamadığım için plastik kap içinde pamukla kalorifer peteğinin üzerine koydum dün yavru doğdu kendim versele laga a21 mamasıyla besledim az az ama kuşun kursağı hava ile şişiyor nefes aldıkça o yüzden çok besleyemiyorum ne yapmam gerekiyor yavrum kendi çabasınla hayatta kaldı yumurtadan çıktı böyle ölmesini istemiyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba
Çift kuşum 6 adet yumurtlamıştı 1 ay önce 5 yumurtası boştu biri doluydu ama kuşum hiç yemek yemedi babada anneyi hiç beslemedi ve çok zayıfladı o yüzden son yumurtasından bir gün sonra yumurtaları altından aldım atmaya kıyamadığım için plastik kap içinde pamukla kalorifer peteğinin üzerine koydum dün yavru doğdu kendim versele laga a21 mamasıyla besledim az az ama kuşun kursağı hava ile şişiyor nefes aldıkça o yüzden çok besleyemiyorum ne yapmam gerekiyor yavrum kendi çabasınla hayatta kaldı yumurtadan çıktı böyle ölmesini istemiyorum
Merhaba emeğinize yüreğinize sağlık 🤲
Hava dolu kursağı mamayı yutarken olur
Kursağını havasını boşaltın, çok hafif bastırarak havayı yukarı itin, sağlı sollu parmağınızla yukarı doğru iteceksiniz, ağzından çıkar
Çok bastırmadan yapın çıkar

afra6433

Yeni Üye
Merhaba emeğinize yüreğinize sağlık 🤲
Hava dolu kursağı mamayı yutarken olur
Kursağını havasını boşaltın, çok hafif bastırarak havayı yukarı itin, sağlı sollu parmağınızla yukarı doğru iteceksiniz, ağzından çıkar
Çok bastırmadan yapın çıkar
Bişey olursa diye korkuyorum çok ince gözüküyor derisi ben sanırım mama verirken biraz oyalanıyorum daha hızlı mı vermem gerekiyor şırınganın içinde felan hava olmamasına dikkat ediyorum çünkü

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Buda beslediğim hali sadece bi kaç damla verebiliyorum kursağındaki havadan dolayı bastırmaya korkuyorum biraz dokunuyorum kursağına çıksın diye ama aynı
Gayet güzel beslemişsiniz emeğinize sağlık daha fazla beslemeyin zaten az az ve sıksık beslenmesi daha iyi olur o hava çok değil siz çıkaramıyorsanız çıkarır kendisi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Buda beslediğim hali sadece bi kaç damla verebiliyorum kursağındaki havadan dolayı bastırmaya korkuyorum biraz dokunuyorum kursağına çıksın diye ama aynı
Bu kadar hava sorun olmaz, kursak inince boşalınca tekrar besleyin ortalama 2 saatte bir

afra6433

Yeni Üye
Bu kadar hava sorun olmaz, kursak inince boşalınca tekrar besleyin ortalama 2 saatte bir
Kuşlarımında benimde ilk yavru görüşümüz o yüzden nasıl olur bişey olur mu diye tedirgin oluyorum bide normalinden farklı bi şekilde yumurtadan çıkınca herşey garip ilerledi teşekkür ederim içimi rahatlattınız gerçekten kursağı boşaldıkça tekrardan veriyorum inşallah büyümüş halini de sizlerle paylaşabilirim tekrardan teşekkürler😊