• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavrunun Cinsiyeti Nedir ?

Emre7716

Yeni Üye
Merhaba değerli büyüklerim. Dün petshopta bu yavruyu gördüm 45 günlük ama gaga ve ayak mantarı vardı ve ilerlemişti kıyamadım aldım. Trysod ile tedevisine dün alır almaz başladım. Petshopta fark edilmemişti bile. Soruma gelecek olursak cumartesi günü 5 gün sonra arkadaşımın yavrularından birini birlikte büyümeleri için alıcam mantarın 3-4 güne yok olmasını bekliyorum. Miniğin cinsiyetini ben dişi diye tahmin ettim sizcede dişimi ona göre erkek bir yavru seçmek istiyorum. Teşekkürler, saygılar.IMG_3043.PNGIMG_3051.jpgIMG_3042.jpgIMG_3052.jpg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ailemize hoş geldiniz☺Yavru değil bu kuş 7-8 aylık civarında dişi ve yeni gelecek yavruyu yanına koymayın 👍

Doğacı

Eski Forumcu
Bu kuş bakımsız görünüyor,takviye kullanmalısınız. Röhnfried Entrobac,Gervit ve BT Amin Forte tavsiye ederim. Ayrıca kafes temizliğine önem verin sık temizleyin,kirli kafes hastalık getirir. Virkon S tavsiye ederim temizlik için.

Emre7716

Yeni Üye
Cevaplarınız için teşekkür ederim çok bir tecrübem yok diğer kuşlardan çok küçüktü ve petshopta ki satıcı 45 günlük dediği için öyle sandım bende ve evet kuş inanılmaz bakımsız ve çok az yemek yiyor. Geldiği 1 gün oldu henüz su içtiğini göremedim hareketli de değil. Bu konuda neler yapabilirim sadece yere yem dökersem yem yiyor yemlikten de yem yemiyor.

Emre7716

Yeni Üye
Merhaba ailemize hoş geldiniz☺Yavru değil bu kuş 7-8 aylık civarında dişi ve yeni gelecek yavruyu yanına koymayın 👍
Teşekkür ederim üstadım. Büyük bir kafesim var içinde çift olsunlar diye attığım 2 kuş var mantarları temizleyince içine koysam sorun olur mu acaba ? kafes ortadan bölmeli olan üretim kafeslerinden ama bölmesi yok

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Teşekkür ederim üstadım. Büyük bir kafesim var içinde çift olsunlar diye attığım 2 kuş var mantarları temizleyince içine koysam sorun olur mu acaba ? kafes ortadan bölmeli olan üretim kafeslerinden ama bölmesi yok
Tamam o şekilde yapacaksanız da diğerlerine de krem sürün iyi olur ☺👍

Emre7716

Yeni Üye
Tamam o şekilde yapacaksanız da diğerlerine de krem sürün iyi olur ☺👍
kusura bakmayın çok bilgili değilim mantarları iyileşince koyarım diye düşünmüştüm ama en kötü iyileşince ücretsiz sahiplendiririm öyle durmasına gönlüm razı gelmedi

Doğacı

Eski Forumcu
Cevaplarınız için teşekkür ederim çok bir tecrübem yok diğer kuşlardan çok küçüktü ve petshopta ki satıcı 45 günlük dediği için öyle sandım bende ve evet kuş inanılmaz bakımsız ve çok az yemek yiyor. Geldiği 1 gün oldu henüz su içtiğini göremedim hareketli de değil. Bu konuda neler yapabilirim sadece yere yem dökersem yem yiyor yemlikten de yem yemiyor.
Çay tabağına koyun yemini ve tabana koyun. Kafesinizde ızgara bulunsun,yem ve suluğa kesinlikle dışkı gelmesin kuş dışkı ile temas etmesin. Takviyeler ile toparlayabilirsiniz belki. Haşlanmış yumurta verebilirsiniz haftada 1 kez. İyice haşlayıp rendeleyip soğumaya yakın verebilirsiniz max 2 saat durabilir sonra çöpe atınız. Kaliteli markanın yemini kullanın mamaist öneririm,zeolitli mama verirsiniz arada zeolit tozu öneririm,multivitamin,b vitamini ve probiyotik önerisini yukarıdaki yorumumda yazdım,30-40 ml almanız yeterli olur. Mantar bulaşıcıdır mantar varken diğer kuşlarla temas etmesine izin vermeyin ve kafesi tünekleri yem suluk kabını vs temizleyiniz Virkon S ile

Emre7716

Yeni Üye
Çay tabağına koyun yemini ve tabana koyun. Kafesinizde ızgara bulunsun,yem ve suluğa kesinlikle dışkı gelmesin kuş dışkı ile temas etmesin. Takviyeler ile toparlayabilirsiniz belki. Haşlanmış yumurta verebilirsiniz haftada 1 kez. İyice haşlayıp rendeleyip soğumaya yakın verebilirsiniz max 2 saat durabilir sonra çöpe atınız. Kaliteli markanın yemini kullanın mamaist öneririm,zeolitli mama verirsiniz arada zeolit tozu öneririm,multivitamin,b vitamini ve probiyotik önerisini yukarıdaki yorumumda yazdım,30-40 ml almanız yeterli olur. Mantar bulaşıcıdır mantar varken diğer kuşlarla temas etmesine izin vermeyin ve kafesi tünekleri yem suluk kabını vs temizleyiniz Virkon S ile
Dediklerinizi uyguluycam teşekkür ederim

Üst Alt