• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavrulu Muhabbet Kuşuna Hergün Haşlanmış Yumurta Verilir mi?

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Merhaba,

4 yavrusu ve 3 çıkmamış yumurtalı bir takım muhabbet kuşum var. Bu kuslarıma her gün Haşlanmış yumurta verirsem kursak mantarı veya başka bir hastalık olur mu, bir videoda görmüştüm 2 günde 1 verin diyodu sizlere danışmak istedim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba,

4 yavrusu ve 3 çıkmamış yumurtalı bir takım muhabbet kuşum var. Bu kuslarıma her gün Haşlanmış yumurta verirsem kursak mantarı veya başka bir hastalık olur mu, bir videoda görmüştüm 2 günde 1 verin diyodu sizlere danışmak istedim
Merhaba hayırlı uğurlu, uzun ömürlü sağlıklı afiyetli olsunlar😊🤲bir gün yumurtalı mama birgün versele laga yumurta mamasını yeşillikle nemlendirip verdim, annede yedi yavruları besledi, üzerine kalamar kemiği rendeledim, bazen Calsılux serptim, kanatlıoil protein tozu ile karıştırdım, hergün imkanınız varsa farklı farklı ikram edebilirsiniz 😊

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Merhaba hayırlı uğurlu, uzun ömürlü sağlıklı afiyetli olsunlar😊🤲bir gün yumurtalı mama birgün versele laga yumurta mamasını yeşillikle nemlendirip verdim, annede yedi yavruları besledi, üzerine kalamar kemiği rendeledim, bazen Calsılux serptim, kanatlıoil protein tozu ile karıştırdım, hergün imkanınız varsa farklı farklı ikram edebilirsiniz 😊
Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince her gün farklı denemeye çalışacağım

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Demet abla cevap vermiş size ama bende nacizane fikrimi yazayım. 😊

Yumurtayı çok öneriyoruz genelde ama ben her gün kullanılması ya da sarısının kulanılmasını önermiyorum. Piyasadaki tavuklar belliyken onlardan gelen yumurtalarda bellidir. Gezen tavuk yumurtası ise farklı tabi.
Birde çok yumurta tüketimi özellikle sarısı,eğer tam kıvamında pişmemiş ise kuşu hasta eder.
Bir sürü mama çeşidi var. Demet ablanın dediği gibi her gün farklı mama kullanabilirsiniz. :)

Üst Alt