• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavruları Kaydırmalımıyım ?

Hestia

Aktif Üye
Daha öncede bununla ilgili bir konu açmıştım, çok agresif bir dişim var ve yavrularını tekrar yolmaya başladı. 3 yavrusu olan bir dişim daha var, bu 3 yavruyu da onların yuvasına kaydırsam bir sorun olur mu? Yavruların en büyüğü ortalama 25 günlük en küçük olan ise 10 günlük. Bu şekilde olmaz çünkü anneleri her boş durduğunda yavrularının yanına gidip tüylerini yolmaya başlıyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hepsini mi yoluyor? Resim görebilir miyim? Sadece yoldugunu diğer çifte koyup bir deneyin takip edin besleme olursa kalsın orda

Hestia

Aktif Üye
Büyük yavrunun boyun kısmını yolmuş, kanama varmı diye bakmak için elimi değdirdiğimde bağırmaya başlıyor. En küçük yavrununda bu şekilde sırt kısmını yolmuş. Ortancada pek birşey yok gibi ama onuda gözlerimin önünde yolmaya başladı.

Ekli dosyalar

Hestia

Aktif Üye
Ve şunuda eklemek isterim en küçük yavru ara sıra nefes alırken tık tık ses çıkartıyor bu da beni endişelendirdi doğrusu. Videoya çekmek istedim ama videoda sesi duyulmuyordu.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Acı sprey denediniz mi hiç yavrularin sırt kısmına sıkıyorsunuz böylece yolamiyor

Hestia

Aktif Üye
Hayır, ilk defa duyuyorum.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dişi kendi kusunuzmu yoksa sizden önce de kuluçka geçirmiş mi

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İyot eksikliği protein eksikliği mineral eksikliği vs olabilir. Kuşun kaçıncı kuluckasi

Hestia

Aktif Üye
4 kuluçka üst üste yaptırılır mı yazık ne kadar yorulmuştur, yavruları kaydırın derim ben
Yo hayır toplamda dört oldu. Fakat bu sefer arka arkaya yaptı, yavrular henüz büyümeden tekrar çiftleşip yumurtladılar bu yüzden birşey yapamadım.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dediğim takviyeleri uygulayın. Bir sonraki yumurtlama yavrular yuvadayken olsa bile yumurtaları atın dinlendirin hatta sezonu bitirin

Hestia

Aktif Üye
Dediğim takviyeleri uygulayın. Bir sonraki yumurtlama yavrular yuvadayken olsa bile yumurtaları atın dinlendirin hatta sezonu bitirin
Bu yıl tekrar yumurtlamalarını istemiyorum zaten, sanırım kafesleri ayıracağım.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kafesiniz bölmeli bir kafes ise ortasına demirini takabilirsiniz ekstradan başka bir kafese koymaniza gerek kalmaz. Birde özellikle kuslarinizi tartmanizi öneririm. Zayıflama durumları varsa protein içerikli ürünlerle tekrardan eski sağlıklarına kavuşurlar.

Üst Alt