• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Yavrular yolda galiba

MURAT AKAR

Aktif Üye
1 haftada 1 tane kalamar kemiğini tek başına duman etti deniz kumunu sömürdü çeresi iyice koyulaştı. İki üç gün öncesine kadar eşiyle günde 4-5 defa çiftleştiklerine şahit oldum bugünde farkettim seveyim demiştim şişliği görünce sizinle paylaşmak istedim doğum yakın mı ya da gebe mi sizce de?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yumurta yakında gelir gibi görünüyor 😊

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yuvaliga alışkın mı dişi?Genis ve folluklu taban malzemeli bir yuvalik kullanin yumurtlayacak gibi gorunuyor. Ama erkegin bu kusmasina takildim ben. Gereginden fazla kusmus gibi. Kusarken bir video cekebilirseniz paylaşın.

MURAT AKAR

Aktif Üye
Yuvaliga alışkın mı dişi?Genis ve folluklu taban malzemeli bir yuvalik kullanin yumurtlayacak gibi gorunuyor. Ama erkegin bu kusmasina takildim ben. Gereginden fazla kusmus gibi. Kusarken bir video cekebilirseniz paylaşın.
Hocam dişi yuvalığın kenarını iyice kemiriyor içeri girip çıktığına da şahit oldum bir kaç defa ancak hep içeride değil bu durum beni de endişelendiriyor yuvalık sultan papağanı yuvalığı büyük folluklu altında kara çam talaşı serili

MURAT AKAR

Aktif Üye
Kusarken denk gelirsem paylaşırım ancak direk dişiye kusuyor boşa kusmuyor yani dişi de üstte belirttiğim gibi utanmasa nefes almayacak onu da erkeğe aldırtacak :)

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Hep yere kusmuş ya ondan dedim. Masallah cok tatlılar :) cok da guzel ilerliyor gibi süreç. Disi yumurtlamadan yuvada fazla vakit gecirmez endiselenmeyin. Yumurtlamaya basladiktan sonra da hemen kuluckaya yatmayabilir bazi dişiler ikinci ya da ucuncu yumurtlamadan sonra da yatabiliyor. Kalamar kemigi ya da kalsiyum blogu eksik etmeyin. Grit kum da mutlaka olsun. Bu saatten sonra kizistirici yem ya da tohum kullanmayin. İlk yumurtayi gordukten sonra da verdiginiz takviye varsa kesin.

MURAT AKAR

Aktif Üye
Hep yere kusmuş ya ondan dedim. Masallah cok tatlılar :) cok da guzel ilerliyor gibi süreç. Disi yumurtlamadan yuvada fazla vakit gecirmez endiselenmeyin. Yumurtlamaya basladiktan sonra da hemen kuluckaya yatmayabilir bazi dişiler ikinci ya da ucuncu yumurtlamadan sonra da yatabiliyor. Kalamar kemigi ya da kalsiyum blogu eksik etmeyin. Grit kum da mutlaka olsun. Bu saatten sonra kizistirici yem ya da tohum kullanmayin. İlk yumurtayi gordukten sonra da verdiginiz takviye varsa kesin.
Çok teşekkür ederim hocam grit kumum mevcut düzenli olarak alıyorlar onun için ufak suluk aldım onun içine boşalttım ordan götürüyorlar :) kalamar kemiği bir haftada bitirdiler yenisini taktım şu anda probiyotik verdim iki üç gün sonra da gerwit verecem nasip olursa bir de yuvalıktaki talaş miktarı nasıl sizce fazla mı?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Tamamdir. Guzel haberlerinizi bekliyoruz. Yavrular yumurtadan ciktiktan sonra iki gunde bir yumurta mamasi vermeye baslamanizda fayda var.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yardimci olmak için her zaman buradayiz (y)

Üst Alt