Başınız sağolsun, yuva , folluk ortamının fotoğraflarını yükleyebilir misiniz ?Kuşlarımın yavruları ölüyor sebebi ne olabilir acaba streamable üzerinden video paylaşımı yaptım
Şimdiden teşekkürler
Ortam temizliği iyi , eğer anne baba kardeş değilse haricinde başka bildiğim yok maalesefTemizlik haftada bir kere düzenli yapılır virkon s ile
Kardeş değiller teşekkürlerOrtam temizliği iyi , eğer anne baba kardeş değilse haricinde başka bildiğim yok maalesef
Ölen Yavru nun karnı nasıl oluyor ben sultan yavrularında karşılaştım yavru ölümü ile 10 günlük olan yavru ölüyordu öldük ten sonra karnı siyah oluyordu karabenek hastalığı idi bizimkiKuşlarımın yavruları ölüyor sebebi ne olabilir acaba streamable üzerinden video paylaşımı yaptım
Şimdiden teşekkürler
Merhaba çok üzüldüm..Kuşlarımın yavruları ölüyor sebebi ne olabilir acaba streamable üzerinden video paylaşımı yaptım
Şimdiden teşekkürler
Ölen yavru morarıp ölüyorÖlen Yavru nun karnı nasıl oluyor ben sultan yavrularında karşılaştım yavru ölümü ile 10 günlük olan yavru ölüyordu öldük ten sonra karnı siyah oluyordu karabenek hastalığı idi bizimki
Anladım bunların hiçbirisi değil sorunum yinede teşekkür ederimMerhaba çok üzüldüm..
Anne babanın yediği mamayı verip 1-2 saat sonra kaldırın lütfen çabuk bakteri yayar ve bebeklerin bağışıklığı olmadığı için, kayıplar olur..
Calsiyum desteği, anne ve babaya suya vitamin, desteği yapmalısınız ki bebekler güçlensin..
Sıcak veya soğuk hava boğar onları kayıp olur..
Hijyen önemli, bakteri olursa kayıp olur..
Sağlıklı yemler, bazen yemler bayat oluyor kayıp yaşarsınız..
Genetik hastalıklar, karabenek, iç parazit kayıp olur...
Yetersiz beslenme kayıp olur..
Yumurta soğukluğu, yumurtayı çeviremez, folluk, yuvalık, stres, kayıp olur..
Bunlar en yaygın etkenler..![]()
Kuşlarımın arasına başka yerden kuş koymuştum ve kafes ama kafesleri 1 ay beklettim dışarıda virkon s ile temizledikten sonra kurulumunu yaptımMerhaba çok üzüldüm..
Anne babanın yediği mamayı verip 1-2 saat sonra kaldırın lütfen çabuk bakteri yayar ve bebeklerin bağışıklığı olmadığı için, kayıplar olur..
Calsiyum desteği, anne ve babaya suya vitamin, desteği yapmalısınız ki bebekler güçlensin..
Bakterinin teşhisini yapabilsem ona göre tedavi uygulayacağım tüm kümeseMerhaba çok üzüldüm..
Araştırıyorum bugün sürekliBakterinin teşhisini yapabilsem ona göre tedavi uygulayacağım tüm kümese
Yaklaşık 20 gün önce karabenek kürü geçtim tüm kuşlarıma ama sorunnm hayla devam ediyor burada paylaşmak iatedim
Teşekkür ederim eşleri ayırdım kuluçka yaptırmiycam bir kaç ayAraştırıyorum bugün sürekli
Yuvalık paraziti
Kursak mantarı
Nem fazlalığı/azlığı
Altlarına serilen granülün ıslanması
Susus kalmaları
Yuvalığın deliksiz olup havasızlıktan boğulmaları
Anne ve babada iç parazit
Yemlerin kursakta kalıp mantara dönüşmesi
Bunlar morarıp ölme sebebi🥹
Çok geçmiş olsun, dinlenmiş de olurlar, sağlık olsunTeşekkür ederim eşleri ayırdım kuluçka yaptırmiycam bir kaç ay
Bu süreçte yapmayı hiç istemesemde ilaç kürü uygulayacağım
Veterinerler kanatlı hakkında bilgili değiller malesefÖlen kuşların dışkılarından numune alıp test yaptırmanız sağlıklı olur.
Kanatlı alanında ihtisas yapmış veterinerlere gitmek lazım yani kanatlı veterinerlerine.Sıradan veterinerler genelde büyük hayvanlarla ilgileniyor. Forumumuzda kanatlı veteriner tavsiyeleri var isterseniz ordan şehrinizde var mı yok mu bakın. Geçmiş olsun umarım bir daha kayıplar yaşamazsınız.Veterinerler kanatlı hakkında bilgili değiller malesef