• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavrular çıkınca yuvalık değişimi

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Öncelikle tekrardan merhaba. Bugün 4. Yumurtam da sorunsuz geldi bunun da verdiği heyecan ile tekrardan başınızı şişirmeye geldim😂 4 yumurtadan yalnızca ilk yumurtanın doluluğundan eminim diğerlerini bilmiyorum. İlk yumurtanın 5. Gününde kontrol ettim ve doluydu kuşu sürekli rahatsız etmek istemediğim için diğerlerine bakmadım. Umarım sağlıklı bir şekilde gelirler.

Yuvaliklari pek rahat değildi biliyorsunuz ki bu nedenle yavrular çıktıktan sonra değiştirmeyi düşünüyorum benim elimde olan bu yuvaligi sizlere göstermek istedim bu uygun mudur? Yoksa daha büyük bir yuvalık mi almalıyım. Nasıl bir yuvalikta anne ve yavrular rahat eder ve sağlıklı olur?

Ayrıca haftada 2 3 kere yumurta veriyorum, sularını her gün tazeliyorum, 3 günde 1 sularına vitamin atıyorum ve kalamar kemiğini vs ihmal etmiyorum. Bunların yanında yapmam gereken bir şey var mi? Kuluçkanin kuşları yordugunu biliyorum o nedenle sizlere de sormak istedim yapabileceğim bir şey var mi bunların dışında?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba.
Maşallah kuşunuza. İnşallah hepsi doludur.😊

İçine folluk sığarsa kullanabilirsiniz o yuvayı ama folluk sığmıyorsa yeni bir yuva alın bence. Folluk ile hem temizlik kolay olur hemde kuluçka daha iyi geçer yavrular için.

Haftada üç gün yumurta çok bence. :)
Şimdilik yavrular çıkana kadar vitamin ve probiyotik desteği yeter. Vereceksenizde haftada bir iki mama verebilirsiniz. 😊

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhaba.
Maşallah kuşunuza. İnşallah hepsi doludur.😊

İçine folluk sığarsa kullanabilirsiniz o yuvayı ama folluk sığmıyorsa yeni bir yuva alın bence. Folluk ile hem temizlik kolay olur hemde kuluçka daha iyi geçer yavrular için.

Haftada üç gün yumurta çok bence. :)
Şimdilik yavrular çıkana kadar vitamin ve probiyotik desteği yeter. Vereceksenizde haftada bir iki mama verebilirsiniz. 😊
Öncelikle çok teşekkür ederim 🥰 içine folluk almayı düşünüyorum ama dediğiniz gibi sıgmazsa değiştiririm. Ayrıca kuşlarım yumurtayı sevdikleri için bir sakınca bulmuyordum ve 1 yumurtayı 2 ayrı kafese paylaştırıp veriyordum ama artık o kadar fazla vermesem iyi olacak🤗 tekrardan yardımınız için teşekkür ederim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Öncelikle çok teşekkür ederim 🥰 içine folluk almayı düşünüyorum ama dediğiniz gibi sıgmazsa değiştiririm. Ayrıca kuşlarım yumurtayı sevdikleri için bir sakınca bulmuyordum ve 1 yumurtayı 2 ayrı kafese paylaştırıp veriyordum ama artık o kadar fazla vermesem iyi olacak🤗 tekrardan yardımınız için teşekkür ederim
Her şeyin fazlası zarar. :) Rica ederim. Yavruların sağlıklı bir şekilde çıktığı zamanları da görürüz inşallah. 😊

Üst Alt