Aylin B
Yeni Üye
arkadaşlar merhaba. kuslarimdan birinin neredeyse 1 ay once 3 tane yavrusu olmustu ama 2si öldü maalesef yalnizca bu yavru kaldi. neyden öldüklerini bilmiyorum ama bu yavru da buyume surecinde cok halsizdi ve kursaginda küfe benzer siyah lekeler vardi. kursak mantarindan suphelenip bi forum araciligiyla mantar ilaci kullandim ama gecmedi. o siyah goruntu. yavru kendisi de cok anormal ve yavas gelisti. 1 aylikken neredeyse hic tuylenmemisti bile. suan 44 gunluk tamamen tuylendi ucmayi da ogreniyo yavas yavas. ama 1 hafta once kusmaya, halsizlesmeye basladi ve birkaç gün önce de diskisinda sindirilmemis yem gördüm. kursak mantari daha gecmedigini dusunup ilac tedavisi yaptim 5 gun. 1 litre suya metronidazole, flucanazole, bifidubacterin probiyotik ve c vitamini karistirip veriyorum. bunu karışımı öbür kuşum kursak mantarıyken veteriner yazmıştı. diğer tüm kuşlarım bu karışımla düzeldi eskiden ama bu yavruda işe yaramadı. 5 gün devam ettim tedaviye iyi gibiydi ama daha demin durmadan kusmaya başladı ve şuan da çok halsiz. 1 saat önce de siyah dışkıladı çok endişelendim. lütfen bilgili kişiler acilen yardımcı olabilir mi daha çok küçük bu kadar direndiği halde ölmesini istemiyorum