• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru varken tekrar yumurtladı

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bence almana gerek yok yavruların kendini kurtarmış

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
O cücükler yumurtadan çıkana kadar seninkiler yetişkin birey olur kafes tabanına dal darı ak darı kızıldarı aspur karışımı yap ayrıyetten yavru için kabuksuz yem koy kafes tabanına koy yavruları dişi yumurtaya bakarken erkek yavruları besler kafeste

Tunahan

Aktif Üye
O cücükler yumurtadan çıkana kadar seninkiler yetişkin birey olur kafes tabanına dal darı ak darı kızıldarı aspur karışımı yap ayrıyetten yavru için kabuksuz yem koy kafes tabanına koy yavruları dişi yumurtaya bakarken erkek yavruları besler kafeste
Erkek besliyor yine gördüm bi kac defa

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bir iki tanesi yem yediği zaman ayır yem kırmayı bilen bilmeyeni besler

Semihzz123

Tutkulu
Benim yavrular yuvadan çıkıyordu kafeste takılıyorlardı yumurta varken müdahale etmedim anne baba kuşta birşey yapmadi yavrulara. Ama her kuşun karakteri farklidir yem yiyorlarsa ayirabilirsin bence.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
yem kırmayı öğrenmeleri için tüylenmeye başladıklarından itibaren (ana tüyleri) yuvaya dal darı koymak faydalı olur.
Bu dönemde çok sıkı takip edin, yem kırdığını gördüğünüz an ayırın. kuşlara belli olmaz zarar verebilir yavrulara

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Yavrular bir kaç güne yeme düşer takipte kalın anne zarar vermesin böyle durumlarda her zaman olmamakla beraber ben topluyorum yumurtaları sonra hep beraber koyuyorum altına

emre kut

Yeni Üye
maşşallah yavrular büyümüş zaten başka yuvalığın varsa kuşları ona al ve kafesin altına koy anne baba orada da bakıma devam ederler anne de en azından yuvalıkta rahat eder hemen yatarsa.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ustalar gerekeni söylemis aynen uygulayın 👍