• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru sultan

Uğur887

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanat dibi kanaması
Hastalık Belirti Tarihi
8 Nis 2023
Merhaba 2 gün önce yavru sultan lutino aldım yeme yeni düşmüş kanatları çok küçük uçamıyor ama bugun farkettim kanat altları dipten hep kan ve kanatları sürekli titriyor yeni aldıgım için ele alışması ısırıyor oyuzden kanadını kaldırıp tam foto çekemedim lütfen tecrübesi olan yardımcı olabilirmi hataydayım deprem dolayısıyla veteriner bulamadım

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Kanaması devam ediyorsa mısır unu ile tampon yapın ve kanama nereden geliyor kontrol edin. Muhabbet kuşlarında tüy kırıldığı zaman kanama durunca çekiyoruz o tüyü. Sultanlarda da aynısımi emin değilim tecrübesi olanlar o konuda yardımcı olurlar.

Uğur887

Yeni Üye
Kanama yok ama kanlı kanat altı kanda gördüğüm kadarıyla kanatta çıkan kanat tüylerinin dibinden geliyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba Kuşu size bu şekilde bilgi vermeden mi sattılar. Üzgünüm ama kuşta hastalık var. Uçuş tüyleri yok. Bunun yavru olması ile alakası hiç yok. B vitamini ve biotin kullanmanızı tavsiye ederim. Temiz beyaz peçete üzerine yeni yapılmış dışkı fotoğraf eklerseniz iyi olur. Ayrıca kullanmıyorsanız entrobac ve gerwit temin edip düzenli kullanmanızı öneririm.

Yıldız35

Paylaşımcı
Merhaba Kuşu size bu şekilde bilgi vermeden mi sattılar. Üzgünüm ama kuşta hastalık var. Uçuş tüyleri yok. Bunun yavru olması ile alakası hiç yok. B vitamini ve biotin kullanmanızı tavsiye ederim. Temiz beyaz peçete üzerine yeni yapılmış dışkı fotoğraf eklerseniz iyi olur. Ayrıca kullanmıyorsanız entrobac ve gerwit temin edip düzenli kullanmanızı öneririm.
Hocam kuş bana yavru gibi gelmedi ama emin olamadım da.

Yıldız35

Paylaşımcı
Kesinlikle değil. Üstüne birde hasta 😰. Neden bu şekilde satış yapıyorlar anlam veremiyorum. Hiçmi vicdan yok bu insanlarda. 😔
Şimdi bu arkadaş bu canlıyı alıp petshop a götürse adım gibi eminim tüyleri yeni çıkıyor yavru diyecekler. Üzerine hiç bir mesuliyet almayacaklar gerçekten hepsi değil ama bir çok pet mağaza bu şekilde. Vicdan yok maalesef. Alan arkadaşta üzülecek yani bunu düşünmek gerekir.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şimdi bu arkadaş bu canlıyı alıp petshop a götürse adım gibi eminim tüyleri yeni çıkıyor yavru diyecekler. Üzerine hiç bir mesuliyet almayacaklar gerçekten hepsi değil ama bir çok pet mağaza bu şekilde. Vicdan yok maalesef. Alan arkadaşta üzülecek yani bunu düşünmek gerekir.
Geri götürmekte hastalığı ile başbaşa bırakmak, kaderine terketmek oluyor 😔 O yüzden geri götürülmesini de aynı satan kişi gibi etik bulmuyorum. sahiplenen kişi İnşallah tedavi etmeyi tercih eder. 🤲🏻

Yıldız35

Paylaşımcı
Lutino cins sultan papaganlarinin kafasında saç olmayabilir genetik bir durum. Orası hep öyle olabilir bunda bir sorun yok fakat bu yavru olduğu anlamına gelmez. Yavru olup olmadığından emin değilim bana yavru gibi gelmedi. Başka yerinde tüylerinde bir sorun var mi mesela kanadına dokundunuz kanıyor mu pul pul dokulmeler var mi. Yavruysa isirsa bile çok acıtmaz Bi eldivenle tutup kanatalti resmini çekmeniz daha iyi olur.
Yaralı kısma batikon sürün pamukla.