• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Yavru Sultan Yumurtaya Yapışmış

Sultanlar123

Yeni Üye
Kuşlarım bi 25-30 gündür kuluçkadalar. Bağzı yumurtalar gelişim aşamasında öldü bazılarınında içi boş. Kuluçka dönemini bitirmek için yumurtaları tek tek kontrol ederken bu yavru canlı çıktı. Çıkması gereken tarihten çok sonra ben açtım yumurtayı. Canlıydı. Resimde gördüğünüz şekil kıçı içerden yumurtanın kabuğuna yapışmış napsam bilemedim.
Anne babanın yanına koydum beslerler diye. Ama hayvan kafasını bile kaldıramıyor zaten gözleri de kapalı. Acaba yanlarından alıp şırıngayla mı beslesem üstüne basıp öldürebilirler. Yumurtaya yapışan alt vücudu ise havayla temas ediyor kuruyup ayrılır diye düşünüyorum. Lütfen acilinden tavsiyeye ihtiyacım var yaşatmam lazım bu yavruyu.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşlarım bi 25-30 gündür kuluçkadalar. Bağzı yumurtalar gelişim aşamasında öldü bazılarınında içi boş. Kuluçka dönemini bitirmek için yumurtaları tek tek kontrol ederken bu yavru canlı çıktı. Çıkması gereken tarihten çok sonra ben açtım yumurtayı. Canlıydı. Resimde gördüğünüz şekil kıçı içerden yumurtanın kabuğuna yapışmış napsam bilemedim.
Anne babanın yanına koydum beslerler diye. Ama hayvan kafasını bile kaldıramıyor zaten gözleri de kapalı. Acaba yanlarından alıp şırıngayla mı beslesem üstüne basıp öldürebilirler. Yumurtaya yapışan alt vücudu ise havayla temas ediyor kuruyup ayrılır diye düşünüyorum. Lütfen acilinden tavsiyeye ihtiyacım var yaşatmam lazım bu yavruyu.
Merhaba, göbek bağı var siz karnına müdahale etmeyin lütfen
Yumurta haşlayın 15 dk
Sarısından bir parça koparın, yakmıyacak derecede sıcak su ile cıvıtın ve kürdan yardımı veya çay kaşığı ucuyla yedirin
Anaçlar beslemezse büyük ihtimalle
Bir kap içine alın yada yuvalığı kafesten uzaklaştırın
2 saat ara ile besleyin
Elbesleme maması varsa A21 versele laga onuda verebilirsiniz çok cıvık olsun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu gönderiyi paylaştıktan 5 dk sonra yuvalığa baktım. Anne kuş üstüne oturunca yavru talaşların altına gömülmüştü ayırdım bende.
Boyun altına yastık yapın, karnını doyurun lütfen 🥰🤲Sırtta ki kabuğu kürdan veya cımbız ile çıt çıt kırabilirsin, ayakları boşa çıkar🥰🤲

Sultanlar123

Yeni Üye
Yumurtanın içine ılık su damlattım 3 damla. Biraz bekleyip kabuğu oynatmaya başladım. Kendisi çıktı dışarı. Göbek bağı incelip koptu. Çok az kanadı.
Elle besleme maması vardı dediğiniz gibi yaptık kaşığı ağzına koyunca kendisi içti. Şuan durum bu şekilde. Tavsiyeler için sağolun.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yumurtanın içine ılık su damlattım 3 damla. Biraz bekleyip kabuğu oynatmaya başladım. Kendisi çıktı dışarı. Göbek bağı incelip koptu. Çok az kanadı.
Elle besleme maması vardı dediğiniz gibi yaptık kaşığı ağzına koyunca kendisi içti. Şuan durum bu şekilde. Tavsiyeler için sağolun.
Maşallah SüphanAllah Rabbim saklasın beklesin 🤲😊🥰göbek bağına minicik fucidin krem sürebilirsiniz veya terramicyn, hametan olur, enfeksiyon kapmaması gerekli
Yaklaşık 2 saate acıkır, üzerine tülbent örtün veya makyaj pedi de olur, bebek üşür🥰

Üst Alt