• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yavru Sultan papağını kanlı kanatlar ve kuyruk

Miskethecockatiel

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanadında ve kuyruğunda kanamalar ve yaralar
Hastalık Belirti Tarihi
21 Eyl 2023
Merhabalar, canımiçi sultan papağanım kaybolunca iki yeni sultan papağını sahiplenmek istedim. Birinin kanadında hafif kan vardı çok anlamadım başta. Kafesin içinde tüneklerde de görünce bugün kuşu alıp baktım. Çok ciddi yaraları var, kesilmiş gibi. Biri bana yardım etsin, veterinere götürmem gerekiyor mu? Bu bir hastalık mı, papağının kanatlarını mı kesmişler? Lütfen yardım edin bana

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba kuşun tünekte sırtıda görünecek şekilde videosunu eklermisiniz. Beyaz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz. Kullandığınız takviyeleri de belirtir misiniz.

Miskethecockatiel

Yeni Üye
Merhaba kuşun tünekte sırtıda görünecek şekilde videosunu eklermisiniz. Beyaz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz. Kullandığınız takviyeleri de belirtir misiniz.
Streamable Video Peçete serdim dışkıladığında atacağım. Forumda görseldeki takviyeler önerildiği için bunları aldım. Kargodalar henüz takviyeye başlayamadım. Pelit yem, karışık yem, ara sıra yumurta ve salatalık veriyorum

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet kuş tüy hastası maalesef. Bunu size sahiplendirenin kesinlikle bilgiside vardır. Bu kulun üretilmemesi gerekiyor. Fransız tüy hastalığı mı yoksa tüy virüsü mü test yapılaması gerek. Takviyeleri düzenli kullanın. Ekstra biotin takviyesi de yaparsanız daha iyi olur. Dış parazit ihtimaline karşı dış parazit damlası uygulayın. Sanki diğer kuşunda kanadı eksik doğru mudur?

Miskethecockatiel

Yeni Üye
Evet kuş tüy hastası maalesef. Bunu size sahiplendirenin kesinlikle bilgiside vardır. Bu kulun üretilmemesi gerekiyor. Fransız tüy hastalığı mı yoksa tüy virüsü mü test yapılaması gerek. Takviyeleri düzenli kullanın. Ekstra biotin takviyesi de yaparsanız daha iyi olur. Dış parazit ihtimaline karşı dış parazit damlası uygulayın. Sanki diğer kuşunda kanadı eksik doğru mudur?
Onun kanadında herhangi bir eksiklik yok, uçuyor hareketleri de iyi. Biotin için öneriniz nedir acaba? Bir de bu testleri Ankara’da hangi veteriner yapar bir bilginiz var mı acaba? Kuşu bu hastalıktan kurtarabilir miyim? Henüz çok küçük, canı da yanıyor

Miskethecockatiel

Yeni Üye
Bir de ikisinin aynı kafeste kalmaları sakıncalı mı?

Doğacı

Eski Forumcu

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşun dışkısı bu şekilde.
Kuşun dışkısı iyi değil. Takviyelerle toparlanabilir. Hastalığı eğer virüsse diğer kuşada bulaşır. Fransız tüy hastalığı ise bulaş riski yoktur. Genetik bir hastalıktır. Arkadaşın paylaştığı linkteki kliniklerde görüşerek bilgi alabilirsiniz . Biotin olarak nekton veya vitaz soltier bulabilirseniz iyidir.

Miskethecockatiel

Yeni Üye
Kuşun dışkısı iyi değil. Takviyelerle toparlanabilir. Hastalığı eğer virüsse diğer kuşada bulaşır. Fransız tüy hastalığı ise bulaş riski yoktur. Genetik bir hastalıktır. Arkadaşın paylaştığı linkteki kliniklerde görüşerek bilgi alabilirsiniz . Biotin olarak nekton veya vitaz soltier bulabilirseniz iyidir.
Çok sağ olun cevaplar için

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Çok sağ olun cevaplar için
Merhaba, o kanamalı bölgelerin dibinde şişlik var mı? Kuyruk tüyü dibinde kalınlaşma var mı? Ben çıkamayan, anormal yapılı tüyler sebebiyle lipom kistlerinden şüphelendim açıkçası. Bir kanatlı uzmanına götürürseniz, teşhisi koyup lipom kistleri varsa, lokal anestezi ile alabilir. Ama dışkıda bir bakteriyel enfeksiyon var mı diye test yapılması iyi olur. Kanat ve kuyrukta urlaşma yapabilen bakteriyel kökenli hastalıklar da var. Dışkı görünümü e coli, salmonellayı andırıyor

Oğluştv

Aktif Üye
Merhaba, aynı durumda yavru sultan papağanı almıştım üreticiden tüyleri çok dağınıktı ve pisti alırken birazda ısırdığı için çok kontrol edemedim eve getirip biraz temizledim tüy kökleri kanlı ve iltihaplıydı kendini temizlerken sürekli kanıyordu ertesi gün geri götürdüm kuşun hasta olduğunun farkındaydı anında iade aldı. Bu kuşların ürememesi gerekiyor. Ne yaparsanız yapın faydası olmayacak genetik hastalığı var. En fazla kanamayı bir süre durdurursunuz tüye girdiğinde tekrar kanamaya başlayacak.Çok geçmiş olsun