• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Sultan Papağanına Nasıl bakılır?

miniksadininannesi

Yeni Üye
Ben de sultan papağanını sahipleneli 10 gün olacak. Aldığım yer henüz çok küçük ve yavru olduğunu, en az 20 gün kafesten çıkmamasını, çıkarsa bir yere çarpıp boynunu kırabileceğini söyledi.
Ben ilk kez kuş bakıyorum, ne zaman kafesten çıkarmalıyım bilmiyorum. Kafasının tepesi kel ve dışkısında yeşil bir sıvı var. Petshopun verdiği mama ve darı dışında hiçbir şey vermiyorum. Kuş bakımında nelere dikkat edilmeli, hap ilaç vs kullanılır mı? Kellik ve dışkıda problem var mı, ne zaman kafesten çıkmalı? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Demir E.

Paylaşımcı
Ben de sultan papağanını sahipleneli 10 gün olacak. Aldığım yer henüz çok küçük ve yavru olduğunu, en az 20 gün kafesten çıkmamasını, çıkarsa bir yere çarpıp boynunu kırabileceğini söyledi.
Ben ilk kez kuş bakıyorum, ne zaman kafesten çıkarmalıyım bilmiyorum. Kafasının tepesi kel ve dışkısında yeşil bir sıvı var. Petshopun verdiği mama ve darı dışında hiçbir şey vermiyorum. Kuş bakımında nelere dikkat edilmeli, hap ilaç vs kullanılır mı? Kellik ve dışkıda problem var mı, ne zaman kafesten çıkmalı? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Dışkı yeni geldiği için stresten yani zamanla düzelir
kellikte zamanla düzelir.
Ama 20 gün çok bence 5 gün yeter.

İlaç değil takviye

•Bt amin forte

•Gervit-w

•Entrobac

Bunları mamaistten temin edip kullanabilirsiniz,

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hap kullanılmaz, ilaçlar zarar verir çok hasta olduğunda kanatlı uzmanına götürün 😊 vilmectin ense damlası temin edip ense tüylerini aralayıp bir damla derisine damlatın masaj yaparak yedirin, 10 gün sonra tekrarlayın 😊 İki doz bu şekilde olacak, 3-4 ay sonra bu iki dozu tekrarlayın 😊 Veteriner malzemesi satan yerlerden veya mamaist whatsapp hattından temin edebilirsiniz 😊 Bir de gritli kuş kumu alıp farklı yemlikte kafeste bulunsun her zaman. Kuş kömürü de temin edin. Kalamar kemiği, mineral blok mutlaka kafesinde bulunsun 😊

miniksadininannesi

Yeni Üye
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim çok çok. Bahçede baktığım köpeklerim var ama kuş benim ilk deneyimim olacak, çok tecrübesizim. Kuşum ele ve parmağa geliyor ama sonra hemen ürküp kaçıyor. Normal midir? Alıştırmak için ne yapmam gerekiyor?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim çok çok. Bahçede baktığım köpeklerim var ama kuş benim ilk deneyimim olacak, çok tecrübesizim. Kuşum ele ve parmağa geliyor ama sonra hemen ürküp kaçıyor. Normal midir? Alıştırmak için ne yapmam gerekiyor?
Rica ederim benim de iki papağanım bir köpeğim var 🥰 Öncelikle kafes içinde her gün, bir hafta boyunca 10-15 dakika elinizi kafes içinde sabit tutun elinizi tanısın size güvensin 🌸😊