• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! yavru sultan papağanımın neyi var

vixennn

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
31 Ara 2022
arkadaşlar merhaba. 1.5 ay önce bir yavru sultan aldım. şuan yaklaşık 2.5 aylık. normalde şırıngayla besliyodum kursağa sıkarak değilde direk ağzından. pek çok kişi artık yeme düşürmem gerektiğini geç kaldığımı söyledi bende darı gibi pek çok yemi kafesine koydum. darıdan yiyordu diğer mamalarla az uğraştı ama yinede doydugunu düşünmüyorum. onu 3 gün falan aç bırakmıştım (içim yana yana) sonra tekrar şırıngayla biraz verdim çok az ama bunu 2 kez filan tekrarladım 3 4 gün aç bırak az bişey yedir olayını yeme ilgisi artı filan ama daha 3 gün önce çok az şırıngayla vermiştim ama dün baya kötü oldu doğru düzgün sesi çıkmıyodu kendini kabartıyor ama karnı çok şiş duruyor doğru düzgün uçamıyor ayaklarının burnunun filan rengi beyaz mor arası birşey gibi olmuş. dışkısı kötü halde ayakları soğuk gibi. halsiz. dünden beri şırıngayla düzgünce besliyorum. sormak istediğim sizce neyi olabilir çok aç kaldığı için mi bu hale gelmiştir yoksa başka hastalık olabilir mi yardımcı olursanız çok sevinirim

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
kuşunuzun dışkısında hastalık var vakit kaybetmeden bi kanatlı uzmanına gösterin

vixennn

Yeni Üye
bugun biraz daha topladı kendini. dışkısını ekliyorum. yediği yemleri tam sindirememiş tam olarak çıkartmış. sindirim sistemi için probiyotik almayı düşünüyorum. kanatlılar için veteriner araştırdım biraz gereksiz çok masrafta kesiyorlarmış maalesef :/ böyle devam ederse götüreceğim tabii. tanıdığımız bir veterinere bu fotoğrafları attım sindirimde sıkıntı olabileceğini cok yormamam gerektiğini söyledi eğer kendini temizlemezse veterinere götürün dedi yine bugün kendini cok olmasada temizlemeye calıstıgını gördüm doğrusu. birde burdan bilgi almak istedim.

Grpet

Müdavim
Üretici
kuşunuzda sindirim problemi var siyah kahverengi dıskılar koksidyos belirtisidir veterinerden yardım alın

vixennn

Yeni Üye
Üst Alt