• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Yavru sultan papağanımın kanadında bir şey çıkmış ne ola bilir?

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Kuş adı üstünde "yavru" olduğu için uçma kabiliyeti problemli olabilir mantıken değil mi? Bir daha kesmeyin kanatlarını. @Demet bükay hocam bir baksın.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Nesneleri tanıyamıyor, uçmaya uçmaya bilemiyor eğitimi yok aslında kendiyle alakalı değil, tüy kökü de apse olmuş yanlış kesim ve çekmek böyle sorunlara sebep veriyor, eczaneden rif ampul alın şırıngaya çekin oraya günde 2-3 kez damlatın sonra ağzını kapatın hava almasın

kuşlarım46

Aktif Üye
Nesneleri tanıyamıyor, uçmaya uçmaya bilemiyor eğitimi yok aslında kendiyle alakalı değil, tüy kökü de apse olmuş yanlış kesim ve çekmek böyle sorunlara sebep veriyor, eczaneden rif ampul alın şırıngaya çekin oraya günde 2-3 kez damlatın sonra ağzını kapatın hava almasın
Yavru daha uçmayı bilmiyor bence

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yavru daha uçmayı bilmiyor bence
Yavru olması ile alakası yok. Kesmişsiniz kanatlarını uçamıyor mecburen çarpıyor. Uçmayı bilmiyorsa neden kestiniz kanatlarını. Zaten uçamıyorsa anlamı ne kesmenin. Foruma yeni üyede değilsiniz. Hiç mi forumdan birşey öğrenmediniz.?

kuşlarım46

Aktif Üye
Yavru olması ile alakası yok. Kesmişsiniz kanatlarını uçamıyor mecburen çarpıyor. Uçmayı bilmiyorsa neden kestiniz kanatlarını. Zaten uçamıyorsa anlamı ne kesmenin. Foruma yeni üyede değilsiniz. Hiç mi forumdan birşey öğrenmediniz.?
Ya saçma sapan yazıp durmayın hayvan yavru saga sola çarpıyor uçmayı bilmiyor daha bende daha kötü yaralanmasına diye mecbur kestim bizde kıyamıyoruz ama bende onun için kestim

Hilye Bulut🥇

Müdavim
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kesmenizin mantıklı bir yanı olamaz,normalleştirmeye çalışmayın.Bir daha yapmayın zaten ilk kestiğinizde sonucu görüp tekrarlamamanız lazımdı.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yem kırmayı bille yeni ögrendi. Ben hatta ekstra yumurta maması bille veriyorum küçük yani
İlk eve getirdim oğlumu 10 gün kadar kafeste durdu
Açtım çıktı, perde olmasına rağmen pencereye çok sert vurdu omuzu patladı, fucidin sürdüm 2 gün kapandı yara
Tekrar çıkardım direk cama gitti ordan duvara çarptı diğer omuzu patladı(bildiğiniz yara açıldı deri yırtıldı)
Fucidin krem sürdüm yine 1 hafta bu defa
Perde arkası eğitime aldım olmadı
Yaklaşık 1 hafta geçti yine çıkardım tünek taktım kafes dışına
Yanında oturdum bekledim, çıktı tüneğe gitti
Uçtu bu defa duvardan yere üzüldü kanama olmadı büyük kuş sert çarpıyor
2-3 gün sonra bir daha çarpmadı şuan tüm evi biliyor

Not: kestiğiniz kanatlar en erken 1-2 yılda düzelir oda tam bakımla

Üst Alt