• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru sultan papağanımım ayğında kırık varmı

cemil111111

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yavru Sultan Papağanı Ayak Kırılması/ İncinmesi
Hastalık Belirti Tarihi
30 Nis 2023
Yaklaşık 1 aylık olan yavru sultan papağanım daha yeme düsmemiş olup ebeveynleri tarafından besleniyordu. Toplamda 3 yavru olan yavruları dün dışarı çıkdığımızda dikkatsizliğimizden dolayı yaklaşık 20 santimetre yükselikden düşerek ayağını incitti. Az çok kanat çırpıp kendini yavaşlattı fakat düşdükden sonra ayağının arkaya doğru durduğunu fark ettim. Alıp düzelttiğimde topallayıp kanadından destek alarak durduğunu gördüm. Küçük bir olay olduğunu düşünüp pek dikkate almadım, bugünde durumunu incelemek için dışarı çıkardığımda kanadından destek alarak ilerleyebildiğini gözlemledim. Ayrıca hareketsiz dururken rahatsız olan ayağına basmıyor, ayağıyla kavramıyordu ve rahatsız olan ayağına dokunulduğunda rahatsız oluyordu. Birkaç fotoğrafda bırakacağım, bir kırıklık varmı ve herhangi bir veteriner desteğine ihtiyacımız varmı yardım edebilirseniz mutlu olurum.

Grpet

Müdavim
Üretici
kırık durumlarında morarma olur bunda öyle bisi pek gözukmuyor ama veterinere gösterin muhtemelen incinme olmustur 20 cm gibi yükseklikler kuslar için pek risk tasımaz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kırık olsa ayak sapa sola illaki düşer diye düşünüyorum. Muhtemelen acısından dolayı basmıyor. Teramisin merhem ile baskı uygulamadan masaj yapabilirsiniz. Yinede kanatlı uzmanına görünmesi de fayda var.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Yaklaşık 1 aylık olan yavru sultan papağanım daha yeme düsmemiş olup ebeveynleri tarafından besleniyordu. Toplamda 3 yavru olan yavruları dün dışarı çıkdığımızda dikkatsizliğimizden dolayı yaklaşık 20 santimetre yükselikden düşerek ayağını incitti. Az çok kanat çırpıp kendini yavaşlattı fakat düşdükden sonra ayağının arkaya doğru durduğunu fark ettim. Alıp düzelttiğimde topallayıp kanadından destek alarak durduğunu gördüm. Küçük bir olay olduğunu düşünüp pek dikkate almadım, bugünde durumunu incelemek için dışarı çıkardığımda kanadından destek alarak ilerleyebildiğini gözlemledim. Ayrıca hareketsiz dururken rahatsız olan ayağına basmıyor, ayağıyla kavramıyordu ve rahatsız olan ayağına dokunulduğunda rahatsız oluyordu. Birkaç fotoğrafda bırakacağım, bir kırıklık varmı ve herhangi bir veteriner desteğine ihtiyacımız varmı yardım edebilirseniz mutlu olurum.
Sağ ayağı ödemli duruyor. Ayağın gövdeyle birleştiği noktayı ve komple ayağı inceleyin. Morarma, şişme, kızarıklık var mı? Yürüme Videosunu da görürsek iyi olur. Morarma, kızarıklık, şişme yoksa muhtemelen incitmiştir ama resimde ödemliymiş gibi gördüm. Çekimden de olabilir. Günde 1 kez ağzına eczaneden alacağınız devit3 gibi bir bebek d vitamini verelim. 5 gün boyunca