• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

cici_cennet

Aktif Üye
Yavru sultan papağanımin sürekli uyuklamasi normal mi?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba sürekli uyuması tabiki normal değil tüy döneminde veya bağışıklık düştügünde üşüdüklerinde bitkin yorgun ve uykulu olurlar resim paylaşırmısınız

cici_cennet

Aktif Üye
Merhaba sürekli uyuması tabiki normal değil tüy döneminde veya bağışıklık düştügünde üşüdüklerinde bitkin yorgun ve uykulu olurlar resim paylaşırmısınız
Yem falan yemesi iyi gibi dün hiç yetmiyordu bugün suyunu da içiyor yemini de yiyor. Alışma süreci dediler. Daha önce ki kuşum da hiç yaşamadım böyle bı durum. Bu yüzden tedirgin oldum.
Dışkı videosu da yüklüyorum hemen belki ordan belli olurunnamed

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Yavru sultan papağanı günün büyük çoğunluğunu uyuyarak geçirmesi normaldir merak etmeyin. Uyuyacak ki büyüyecek ☺

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Tek dışkıdan anlayamayız. Beyaz peçete üzerine yapılmış birden fazla dışkı fotoğrafı atar mısınız?

cici_cennet

Aktif Üye
Tek dışkıdan anlayamayız. Beyaz peçete üzerine yapılmış birden fazla dışkı fotoğrafı atar mısınız?
Kameradan kaynaklı biraz koyu gösteriyor dışkıyı. Yemlerden dolayı da pek gözükmüyor unnamed yavru olmasindan kaynaklanıyor olabilir mi? Yem falan yiyor ele alıştırmaya çalışıyorum bir de sonra da biraz uyukluyor gibi bı beş on dk.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Dışkının açık yeşil, koyu yeşil ve siyah olması arasında büyük farklar olduğu için rengini anlamamız önemli. Bu videodan yine anlaşılmıyor. Siz temiz beyaz bir peçete serin ızgarayı da şimdilik çıkarın dışkılayınca görebilmemiz için. Anlattığınız kadarıyla bir problem yok gibi ama yine de emin olalım.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Birkaç tane yapınca ışık altında fotoğrafını çekip atın daha iyi olur 👍🏻

cici_cennet

Aktif Üye
Yavru sultan papağanı günün büyük çoğunluğunu uyuyarak geçirmesi normaldir merak etmeyin. Uyuyacak ki büyüyecek ☺
İlk kuşum da yavruydu cennet papağanı ikisinin de çok ayrı karakterleri olduğu için birazcık tedirgin oldum. Bugün biraz daha hareketliyiz.

Doğacı

Eski Forumcu
Dışkılar kötü. Zeolit tozlu mama veyahut entrobac probiyotik kullanın. Zeolitli mama verilirse kursaktan bilen birisine besleme yaptırın,zeolit iç parazit için iyi olur 👍🏻 Dışkılar ince ince ve siyah,idrar da renkli normal bir dışkı değil.

İçme suyu olarak ne veriyorsunuz?

cici_cennet

Aktif Üye
Dışkılar kötü. Zeolit tozlu mama veyahut entrobac probiyotik kullanın. Zeolitli mama verilirse kursaktan bilen birisine besleme yaptırın,zeolit iç parazit için iyi olur 👍🏻 Dışkılar ince ince ve siyah,idrar da renkli normal bir dışkı değil.

İçme suyu olarak ne veriyorsunuz?
telefon kamerasından dolayı biraz daha koyu çıkıyor dışkıları. Gözle bakılınca dışkısı bı tık daha açık yeşil. Gün aşırı kendi içtiğimiz gibi hazır suya 15 damla multivit damlatiyorum. Veterinere götürmek istiyorum ama şu an daha yeni bana alışma sürecinde güvenini kırmak istemiyorum. Ön kamera ile çektim en azından gerçek rengine daha yakın gibi böyle. Hızlı alışıyor inşallah haftaya goturucem veterinerimize

Ekli dosyalar

Üst Alt