• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru sultan papağanı

Mistr35

Aktif Üye
Herkese iyi günler arkadaşımdan bir adet sultan papağanı hediye geldi yeni yeme düşmüş ama tam yem kırmaya bilmeyen buna dal darı verdim dariya alıştı ama yeme alışmadi 5. Gün de benim şüphelerim oldu ve araştırdım. İlk geldiginde kusta tunege çıkıyor diğer tunege atlamiyor düşüyor bu sıkıntısı şimdi nispeten azaldı ama hala bazen kendini kafesin dibine atıyor gibi ilk günden beri kabarıklık var ilk 2 gün ishal vardı ishal ilacı aldım düzeldi göğüs kısmına elimi surdugumde kemiği elime geliyor. Aldığı kişiyi aradık vitaminsiz kalmış dedi bunun diğer kardeşine şırınga beslenmesi yapmış aldığımız kişi benim şüphem kuşun kuruma hastalığı mi var yoksa dedi gibi vitaminsiz mi kaldı mama yaptık herşeyi denedim dal dariyi yediği gibi mama diğer yemleri çok az miktar yiyo sadece dal dariyi delice yiyoIMG-20220327-WA0012.jpegIMG_20220327_152119.jpgIMG-20220327-WA0007.jpegIMG-20220327-WA0009.jpegIMG_20220326_152814.jpg

sasha

Aktif Üye
kuruma hastalığı denilen şey besinsizlikten kaynaklanır.(başka bir hastalığı yoksa) kuşunuz besinsiz kalmış mama ile beslemeniz lazım. Ayrıca kullandığı ilacın adı nedir ve ne kadar süre kullandınız? ilaç kullanınca ve sonrasında probiyotik kullanmanız gerek düzenli olarak ( entrobac öneririm.) ayrıca gerwit vitamin kullanın. besleme yapmanız gerek düzenli kursak boş kalmamalı. Ortam soğuk olmasın ve yeni geldiği için stres de yapmış olabilir sürekli dışarı çıkartmaya çalışmayın kendini güvende hissetsin, istediği zaman çıksın. İlaç tavsiyesi verecek bilgim yok bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Mistr35

Aktif Üye
Avi diar diye ilaç var ishal için onu kullanıyorum bana geleli 7 gün oldu 5 gündür ishal için onu kullandım sonrasında temiz su ve arkasında 2 gündür multivitamin kullanıyorum