• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Yavru Sultan Papaganı

Şirin Hanim

Yeni Üye
Yavru sultan papağanlarım icin önerebileceginiz bir mama markası var mi acaba. Simdiden Tesekkurler :)

Şirin Hanim

Yeni Üye
Çokkk tesekkür ederim. Daha yumurtadalar ama cok heyecanlıyım hazirliklar ve herseyleri tam olsun istiyorum. Saglikla ciktıklarinda gorselleeini paylasacagim :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çokkk tesekkür ederim. Daha yumurtadalar ama cok heyecanlıyım hazirliklar ve herseyleri tam olsun istiyorum. Saglikla ciktıklarinda gorselleeini paylasacagim :)
İnşAllah sağlıkla çıksınlar, mutlaka temin edin, ilk gün besleme olmayabilir, özellikle acemi anne babalar beslemeyebilirler,
O zaman takip edin ilk 4 saat besleme olmazsa mamayı sıcak su ile cıvıtın kürdan veya iğnesiz şiringa ile gagasının kenarından vereceksiniz, 2 saat ara ile beslenecek 😊🤲
Gerek kalmaz inşallah beslerler😊
Mama miktarı çay kaşığının ucu kadar olsa yeterli olur, ilk gün

Şirin Hanim

Yeni Üye
Bugün 15. Günümüz en geç 1 haftaya cıkarlar diye dusunuyorm. Aşırı kordine bir anne babaya sahibim. Her ikisini ayni anda kafeste gordugume sahit olmadim diyebilirim. Mutlaka anne yuvadan cıktımı yem su ihtiyacina baba yumurtalarin uzerinde oluyor. Hatta tüm gün anne baba 4 yumurtayı 2_2 paylasarak uzerinde oturuyor ve gecede baba kafese cikip sadece anne yatıyor. Elimden geleni yapıcam tedbir bizim taktir Allah'ın. Cokkk tesekkur ederim cok sağolun.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet hanim bugun ilk yumurtada 19. Günümüz. 2 gun arayla toplam 4 yumurtamiz oldu bahsetmistim. Yumurtalarimiz sizce dolu mu boş mu
Merhaba bu şekilde anlaşılmaz😊ışığın(flaşın) üzerine yerleştirin fotoğraf çekin lütfen daha net olur

Şirin Hanim

Yeni Üye
Denedim flash cok parladı. Bu sekilde denedim. Bana boş gibi geldi. Tekrar kizimi rahatsiz etmiyim simdi . Tesekkur ederim :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet hanim bugun ilk yumurtada 19. Günümüz. 2 gun arayla toplam 4 yumurtamiz oldu bahsetmistim. Yumurtalarimiz sizce dolu mu boş mu
İlk 3 dolu gibi 4.net boş fakat net değil yarın tekrar paylaşın lütfen
Flaş üzerine karanlıkta koyarsanız kırmızı ve damarlanma çok belli olur😊prenses rahat uyusun rahatsız olmasın😊🥰🤲

Şirin Hanim

Yeni Üye
Her aldigimda yuvaligin tabagini kapida sabirsizlikla ve tedirgin beni bekliyor. Simdi baktim kanatlarinla kapatmis kiyamadim. Ilk firsatta aticam gorselleri demet hanim tekrar cok tesekkur ederim :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Her aldigimda yuvaligin tabagini kapida sabirsizlikla ve tedirgin beni bekliyor. Simdi baktim kanatlarinla kapatmis kiyamadim. Ilk firsatta aticam gorselleri demet hanim tekrar cok tesekkur ederim :)
Rica ederim benim kızımda nöbette, yuvalığın deliğinden gözetliyor beni inanın yaklaşamıyorum, eee sonuçta yuvada onun bebekte🥰🤲😊

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Dünyalar güzeli akıllı kızım tanıştırayım :) Tüyleri kadar ömürleri olsun sizin evladinizida Rabbim Korusun guzel guzel torunlar versinler bizlere :) iyigeceler demet hanim
Maşallah süphanallah Demet hocamızın kızıyla aynılar tüyleri kadar sağlıklı ömürleri olsun inşallah 🤲 kuluçka döneminde yumurtaları 6. Gün dolduktan sonra doluluğu kontrol etmek gerekiyor tüm yumurtalar boş olduğu zaman kuşları boşa yatırıp yormamış oluyoruz hatta sultanlarda 4. Günde bile damarlar belirmeye başlıyor Demet hocamızın dediği gibi çekerseniz daha sağlıklı olur boşsa hepsi daha fazla yatıp yorulmasınlar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dünyalar güzeli akıllı kızım tanıştırayım :) Tüyleri kadar ömürleri olsun sizin evladinizida Rabbim Korusun guzel guzel torunlar versinler bizlere :) iyigeceler demet hanim
Küllü kızım maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin inşallah 🥰🤲😊

Şirin Hanim

Yeni Üye
Maşallah süphanallah Demet hocamızın kızıyla aynılar tüyleri kadar sağlıklı ömürleri olsun inşallah 🤲 kuluçka döneminde yumurtaları 6. Gün dolduktan sonra doluluğu kontrol etmek gerekiyor tüm yumurtalar boş olduğu zaman kuşları boşa yatırıp yormamış oluyoruz hatta sultanlarda 4. Günde bile damarlar belirmeye başlıyor Demet hocamızın dediği gibi çekerseniz daha sağlıklı olur boşsa hepsi daha fazla yatıp yorulmasınlar
[/QUOTE Tuba hanim merhabalar ilk firsatta cekicem insallah. Kizim cok uslu ve cok akilli bir evlat oglum aksine yaramaz ve aşırı organizatör, birbirlerini tamamliyorlar diyebilirim. Bana boş gibi geliyor yumurtalar ama nasip bakalim :)

Şirin Hanim

Yeni Üye
Merhaba. Yukarida bahsetmistim 20 Aralikta kizim ilk yumurtasini verdi ve 2 gün arayla toplam 4 yumurtamiz oldu. Maalesef hicbiri cikmadi sizler daha iyi bilirsinizki yumurtalarimiz sanirim boş. Kizim ve oglum istikrarli bir sekilde uzerine yatiyorlar. Biraz kizimi yuvayi alarak dnlendirme kanisindayim biraz daha beklemelimiyim sizce ?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba. Yukarida bahsetmistim 20 Aralikta kizim ilk yumurtasini verdi ve 2 gün arayla toplam 4 yumurtamiz oldu. Maalesef hicbiri cikmadi sizler daha iyi bilirsinizki yumurtalarimiz sanirim boş. Kizim ve oglum istikrarli bir sekilde uzerine yatiyorlar. Biraz kizimi yuvayi alarak dnlendirme kanisindayim biraz daha beklemelimiyim sizce ?
Merhaba, Yumurtaları kontrol edin hepsi boşsa yuvalığı kaldırın boş yere yatmasın

Şirin Hanim

Yeni Üye
Demet hanim kontrol edip kaldirdim yuvaligi ama kaldirmadan once onlarda farketti sanirim bos oldugunu kulucka basladigindan bu yana ilk kez ciftlestiler :) Prensesimiz biraz toparlansın cok mutlular ama ciftlesme olayı sıklaştı yuva gidince :)

Üst Alt