• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Yavru Sultan Papaganı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şiringa yoksa kürdan da olur pıt pıt yerin yutacaktır görürsünüz, çok cıvık olmasın🤗

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yavruyu elime alip kursagana baktim diye anne sinirlendi yuvaya girmiyor simdi. Anneyle ugrasiyorum cikti yuvadan . Tesekkur ederim demet hanim doyurucam dediklerinizi yapicam
Merhaba son durum nedir paylaşırsanız sevinirim 🤗

Şirin Hanim

Yeni Üye
Demet hanim 2. Yavrumuzda bugun cikti. Kulak pamugu çubukla agzinin kenarina ilk cikan yavrunun damlattim gagasini acti ince ince yalandı. Kursak fotoda gozukuyor mu bilmiyorum ama anne beslerkende sahit oldum. Bugun cikan yavruya henuz mudahale edemedim. Kiyamiyorum gozlerim dolarak hayranlikla izliyorum. Cunku anneleri bana geldiginde 3 aylikti. Duygusalim. Sizce nasil gorunuyorlar. Evim cok sicak bol temiz su yem gaga tasi mevcut bugun annelerine yumurtada yedirdim. Kalamarda var.

Şirin Hanim

Yeni Üye
Demet hanim banada kursağı dolu geldi bugun hic elime almadim besleme yapmadim dün yapmistim. Ara ara cik cik sesler geliyor sonra susuyorlar :) Birde bizim 4 yumurtamiz vardi. 2. Evlat bugun oldu. Size fotograf atmak cin cekim yaparken baktim kizim 1 yumurta daha vermis :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet hanim banada kursağı dolu geldi bugun hic elime almadim besleme yapmadim dün yapmistim. Ara ara cik cik sesler geliyor sonra susuyorlar :) Birde bizim 4 yumurtamiz vardi. 2. Evlat bugun oldu. Size fotograf atmak cin cekim yaparken baktim kizim 1 yumurta daha vermis :)
Maşallah SüphanAllah sağlıklı büyüsünler inşallah 😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar kuluçkadaki kizim icin mama tarifi onerebilirmisiniz :)
Merhaba tabiki buyrun

Şirin Hanim

Yeni Üye
Demet hanim mutlu pazarlar. Simdi 4 yumurtamiz vardı. Ilk yavrumuz 9 günlük 2. Yavrumuz 7 3. Yumurtamiz boş cikti, 4 yavrumuz ise 3 günlük. Arada bir yumurta bos cikinca en son cikan yavru kardeslerine gore biraz zayif ve pasif kaldı beslenme ve cüsse konusunda :) Anne baba cok ilgili besleme sicaklik sikinti yok. Ama kucuk yavru icin endiseleniyorum. Dun aksam 1 yemek kasigi galeta unu , bir tatli kasigi havuc bir tatli kasigi patates 2 damla zeytinyagi ve 1 tane cok haslanmis yumurta hepsni ezip mama yapip koydum takip ettim , 10 dakika icinde bitti :) hatra kizim yemliği yalıyordu en son. Yemligi alip hemen yikadm ufak birsey kalir bozulur diye. Simdi ben bu mamayi duzenli olarak hergun yapip vermem ozellikle anne baba ve en kucuk bireyimiz icin daha iyi olur mu

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet hanim mutlu pazarlar. Simdi 4 yumurtamiz vardı. Ilk yavrumuz 9 günlük 2. Yavrumuz 7 3. Yumurtamiz boş cikti, 4 yavrumuz ise 3 günlük. Arada bir yumurta bos cikinca en son cikan yavru kardeslerine gore biraz zayif ve pasif kaldı beslenme ve cüsse konusunda :) Anne baba cok ilgili besleme sicaklik sikinti yok. Ama kucuk yavru icin endiseleniyorum. Dun aksam 1 yemek kasigi galeta unu , bir tatli kasigi havuc bir tatli kasigi patates 2 damla zeytinyagi ve 1 tane cok haslanmis yumurta hepsni ezip mama yapip koydum takip ettim , 10 dakika icinde bitti :) hatra kizim yemliği yalıyordu en son. Yemligi alip hemen yikadm ufak birsey kalir bozulur diye. Simdi ben bu mamayi duzenli olarak hergun yapip vermem ozellikle anne baba ve en kucuk bireyimiz icin daha iyi olur mu
Merhaba, galeta unu olmaz, havuç kızıştırır, yumurta maması alın
Fizzy garden mix veya versele laga, içine sebze katın
En küçük bebeği ara ara siz besleyin el besleme maması ile, içine btAmin forte ve entrobac katın gelişim hızlansın😊🤲

Şirin Hanim

Yeni Üye
Ailemizin en ufak bireyini paylasacagim sizinle :) Dediklerinizide uygulayacagım demet hanim . Tesekkurler

Üst Alt