• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Yavru sultan papağanı

ebruoncirak

Yeni Üye
Herkese merhaba iki tane yavru sultan papağanım var biri 22 günlük diğeri 19 günlükler bu sabah baba sultan papağanı yavrunun tüylerini yolmaya başlamış ne yapmam gerekiyor anne sultan papağanı da bu sabah yavruları beslemedi yavrular şuan aç ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz 🙏

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sultanların geneli yolar. Uzuvlara zarar vermediği süre sıkıntı olmaz. Beslemeleri daha önemli. Anne baba olmadan beslemiyorsa ayırmayın yolsada sıkıntı olmaz.

El besleme yapabilirim zamanımda var derseniz el besleme devamda edebilirsiniz.

ebruoncirak

Yeni Üye
Sultanların geneli yolar. Uzuvlara zarar vermediği süre sıkıntı olmaz. Beslemeleri daha önemli. Anne baba olmadan beslemiyorsa ayırmayın yolsada sıkıntı olmaz.

El besleme yapabilirim zamanımda var derseniz el besleme devamda edebilirsiniz.
elle yavru hiç beslemedim yapabilir miyim bilmiyorum anneleride yolmaya başladı.bende bu sefer babayı da yuvaya koydum belki strese girmiştir diye düşündüm.çünkü dişi çok ötüyordu, İkiside beslediler ama besledikleri kadar da yoldular ciddi kanamaları yok ama şöyle bir sorun oluştu.yeni yavru yapmak İstiyorlar ben şimdi ne yapmam gerekiyor yavruları mı ayırayım?
Tüy yolma sorununu nasıl çözebilirim krem vs. Sürsem olur mu ?
Bide yavrular ne zaman yeme düşerler

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
elle yavru hiç beslemedim yapabilir miyim bilmiyorum anneleride yolmaya başladı.bende bu sefer babayı da yuvaya koydum belki strese girmiştir diye düşündüm.çünkü dişi çok ötüyordu, İkiside beslediler ama besledikleri kadar da yoldular ciddi kanamaları yok ama şöyle bir sorun oluştu.yeni yavru yapmak İstiyorlar ben şimdi ne yapmam gerekiyor yavruları mı ayırayım?
Tüy yolma sorununu nasıl çözebilirim krem vs. Sürsem olur mu ?
Bide yavrular ne zaman yeme düşerler
Tüy yolmaya çözüm yok maalesef. Var derler ama ben bulamadım bulanına gözümle şahit olmadım. Daha öncede dediğim gibi uzuvlara zarar vermiyorsa yolmaları sıkıntı olmayacaktır. Ortalama 40-45 günde yeme düşerler. El besleme yapamam diyorsanız yavruları ayıramazsınız. Yavrular kafese indiyse yuvalığı çıkarın yeni yavrunun önüne geçmiş olursunuz.

ebruoncirak

Yeni Üye
Tüy yolmaya çözüm yok maalesef. Var derler ama ben bulamadım bulanına gözümle şahit olmadım. Daha öncede dediğim gibi uzuvlara zarar vermiyorsa yolmaları sıkıntı olmayacaktır. Ortalama 40-45 günde yeme düşerler. El besleme yapamam diyorsanız yavruları ayıramazsınız. Yavrular kafese indiyse yuvalığı çıkarın yeni yavrunun önüne geçmiş olursunuz.
Yuvalıktan bi kere atladılar korktukları için daha atlamadılar bide anne babadan korkuyorlar bende düşmenin önüne geçmek için kafesin içine koydum folluğu
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim bir süre de böyle takip edeceğim kafesin içi biraz daralmış oldu acaba sıkıntı olur mu bide göz önünde olmaları yavruların yolmalarına daha çok sebebiyet vermi acaba ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yuvalıktan bi kere atladılar korktukları için daha atlamadılar bide anne babadan korkuyorlar bende düşmenin önüne geçmek için kafesin içine koydum folluğu
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim bir süre de böyle takip edeceğim kafesin içi biraz daralmış oldu acaba sıkıntı olur mu bide göz önünde olmaları yavruların yolmalarına daha çok sebebiyet vermi acaba ?
Yolma durumu yuvalıktada kafestede aynı oranda devam eder. Farkedeceğini sanmıyorum.

ebruoncirak

Yeni Üye

alpdemm

Aktif Üye
Benim sultanlarimda yavrularini yoluyordu. Yeni kuluckadaki yavrularida yolmuslar fakat bir oncekinden daha az. Bende hic engel olamadim yolmalarina fakat yem kirmaya baslayip ayirdiktan sonra tuyler sorunsuz yerine geliyor. Bence merak etmeyin.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Anklatımızdan gözümde çok farklı bir senaryo canlanmıştı ☺ buna yolma bile demeyin. Maşallahları var. Gayet iyiler.

ebruoncirak

Yeni Üye
Anklatımızdan gözümde çok farklı bir senaryo canlanmıştı ☺ buna yolma bile demeyin. Maşallahları var. Gayet iyiler.
İlk yavru büyütüyorum açıkçası üzerine titriyorum desem yeridir ve çok seviyorum bir şey olmasından korktum tüylerini yollarken gördükçe üzülüyorum

Üst Alt