• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Sultan papağanı ses ,tüy kabartma arara hapşurma

Dharma34

Yeni Üye
Öncelikle selam aranıza yeni katıldım .
Yavru sultan papağanım var adı limon .
35-40 günlük diyerek satın aldım .
bence bana göre daha büyük duruyor ve resimdeki sarı mamadan günse 2 defa 15 ml enjektör ve aparat ile beslemem söylendi. Dediğini yapıyorum ama sanki bu durumdan çok mutlu değil gibi . Ve çok aç kaldığında yani birdahaki 15 ml beslememin saati geldiğinde yem didikliyor . Yemi ağzına alalıda 2 gün oldu zaten ama arasından sanki basit olan yemi yiyor gibi.
yem resmimide ekleyeceğim .
Sorularım ;bedlendiğinde bile tiz bir şekilde sürekli ses çıkartıyor seviyorum oynuyorum devam ediyor ?
Sürekli gagasını kaşıyor ,tüylerini düzeltiyor ve arada bir olsuşu yerde kanatlarını açıp düzeltiyor ?
Kafesindeki suluktan daha hiç su içtiğinide görmedim . Yemide kafesinde yemiyor zaten masaya alıyorum altına havlu küçük bir kasenin içinde o zaman didikliyor ?
Ne zaman sıcak su ile mamayı karıştırıp vermeyi bırakacağım ne zaman tam anlamıyla yeme düşecek ?
önerileriniz nelerdir
Ve gerçekten yavru mu sizce
Şimdiden teşekkürler :)
Video ekleyemiyorum video için ne yapmalıyım ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kendi kendine yem kırana kadar mamayla desteklemeye devam edin. Mamada su olduğu için su içmemesi normal. Bahsettiğiniz tiz ses aslında mama isteme sesi. Önüne konulan yem şuan için pek uygun değil. Aspur ağırlıklı bir yem olmalı. Dal darı koyun kırması kolay yemlerdir. Yumurta haşlayıp koyun daha kolay yer.

Dharma34

Yeni Üye
Kendi kendine yem kırana kadar mamayla desteklemeye devam edin. Mamada su olduğu için su içmemesi normal. Bahsettiğiniz tiz ses aslında mama isteme sesi. Önüne konulan yem şuan için pek uygun değil. Aspur ağırlıklı bir yem olmalı. Dal darı koyun kırması kolay yemlerdir. Yumurta haşlayıp koyun daha kolay yer.
Yumurta haşlıyorum ama didiklediğini görmedim hiç , daldarını verirsem yem yemesi çok geç olur diyorlar ödül maması gibi verin eğitimlerde diye okudum kafam karıştı

Üst Alt