• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

yavru sultan papağanı banyo

asuna1821

Paylaşımcı
yavru sultanlarımı 1 aydır elle beslediğim için tüyleri mama kalıntılarıyla dolu. kulak çöpü yardımıyla ışık suyla çıkarmaya çalıştım ama çıkmıyor maalesef. anne baba dokunmak istediğinde dokundurmuyolar. henüz 38 günlükler sıcak ortamda ılık su ile banyo yaptırabilir miyim acaba yolsa çıkacağı yok çünkü uzun süredir böyle. fotoda belli olmamış pek ama fazlasıyla var tüy aralarında

Ekli dosyalar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kulak çubuğunu sıcak suya batırıp yavaş yavaş temizleyebilirsiniz. Aynı şekilde elinizi hafifçe ıslatıp kuruyan mamaları yumuşatıp alabilirsiniz. Ben de bu şekilde temizliyorum. Banyo için biraz erken olabilir. Elle beslemeden hemen sonra, mama kurumadan silip temizlemeniz en iyisi 👍🏻😊

asuna1821

Paylaşımcı
Kulak çubuğunu sıcak suya batırıp yavaş yavaş temizleyebilirsiniz. Aynı şekilde elinizi hafifçe ıslatıp kuruyan mamaları yumuşatıp alabilirsiniz. Ben de bu şekilde temizliyorum. Banyo için biraz erken olabilir. Elle beslemeden hemen sonra, mama kurumadan silip temizlemeniz en iyisi 👍🏻😊
yapıyorum ama çoğu zaman dokundurmuyorlar söylediğinizi de denedim çıkmıyor en az 1 saat uğraştım. peki banyoya ne zaman başlayabiliriz😌

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
yapıyorum ama çoğu zaman dokundurmuyorlar söylediğinizi de denedim çıkmıyor en az 1 saat uğraştım. peki banyoya ne zaman başlayabiliriz😌
Merhaba 😊🥰
Kuşu eline al ablacım, bir kaba oldukça sıcak su doldur, makyaj pedi yada parmaklarınla mamaları ıslat 1 dakika öp oyna minoşlarla, sonra tekrar ıslat beklet😊parmaklarınla aşağı doğru yavaşça çek, tüyleri hareket ettir, hepsi kayar düşer, süzülür, kurula kuzuları, miss, ben sürekli yaptım hepsi çıktı🥰😊mama yumuşasın sıcak suyla🤲🐦

asuna1821

Paylaşımcı
Merhaba 😊🥰
Kuşu eline al ablacım, bir kaba oldukça sıcak su doldur, makyaj pedi yada parmaklarınla mamaları ıslat 1 dakika öp oyna minoşlarla, sonra tekrar ıslat beklet😊parmaklarınla aşağı doğru yavaşça çek, tüyleri hareket ettir, hepsi kayar düşer, süzülür, kurula kuzuları, miss, ben sürekli yaptım hepsi çıktı🥰😊mama yumuşasın sıcak suyla🤲🐦
aaa teşekkür ederim abla çok sağol🥹🩷 ne zamandır bunu düşünüyorum hep böyle mi kalacak tüyleri diye hemen yapıyorum allah razı olsun🤍✨🫠🥹🤍🍀😍🌸✨

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
El besleme yaptığınız an taze taze temizleyin. Yıkamadan ziyade arkadaşların bahsettiği gibi ılık su ile silin.

Son düzenleme:

asuna1821

Paylaşımcı
El besleme yaptığınız an aze taze temizleyin. Yıkamadan ziyade arkadaşların bahsettiği gibi ılık su ile silin.
inanın kaç kere denedim artık tüyleriyle bütünleşmiş🤦🏻 demet ablanın dediği gibi yaptım ev zaten sıcak artı olarak ısıtıcı da açtım kurudular bile😌🤍

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
inanın kaç kere denedim artık tüyleriyle bütünleşmiş🤦🏻 demet ablanın dediği gibi yaptım ev zaten sıcak artı olarak ısıtıcı da açtım kurudular bile😌🤍
Sonrası için dedim. Besleme yapar yapmaz temizlerseniz bu duruma gelmemiş olurlar. ☺

asuna1821

Paylaşımcı
Sonrası için dedim. Besleme yapar yapmaz temizlerseniz bu duruma gelmemiş olurlar. ☺
ilk kez yavru büyüttüğüm ve elle besleme yaptığım için fazla acemiyim. annesi zarar verdiği için 10 günlükken ayırmıştık böyle olacağını hiç bilmiyordum. uygulamaya geçtim bile teşekkürler öneriniz için😌💜

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
ilk kez yavru büyüttüğüm ve elle besleme yaptığım için fazla acemiyim. annesi zarar verdiği için 10 günlükken ayırmıştık böyle olacağını hiç bilmiyordum. uygulamaya geçtim bile teşekkürler öneriniz için😌💜
Yedir hemen ılık su yap ablacım onlarda rahatsız olmaz, sende rahat edersin 😊🤲
Hemde bakteri oluşmaz😊👍