• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yavru sultan ayaklarinin ustune basamiyor

gizem.üğe

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Hic bir sorunu yoktu gayet saglikliydi
Hastalık Belirti Tarihi
27 Ocak 2026
Kullanılan İlaç
Yok
10 gunluk yavru sultan papaganimin hicbir saglik sorunu yoktu. Bugun ayaklarinin ustune basamaz oldu :( ne yapmam lazim surekli yan yatmak zorunda kaliyor ve parmaklarini birbirine kapatiyor nolur yardim edecek biri olsun :(

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Durumunun gözükeceği bir video eklermisiniz. Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.

gizem.üğe

Aktif Üye
Anne baba yanlislikla zarar vermesin diye ayirdim ve el besleme yapiyorum. Icim parcalandi hicbir sorunu yoktu 2 kardesler ve gayet pıtı pıtı birbirlerine yuruyolardi düne kadar. Ne olduysa bugun oldu ne yapacagimi bilemiyorum felcmi gecirdi acaba ama neden olurki :(

gizem.üğe

Aktif Üye
Nolur acil yardimci olursaniz cok duaciniz olurum. Onu oyle gordukce kahroluyorum. Oldugum bolgede kustan anlayan hicbir veterinerde yok icim parcalaniyo 😢

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Sakin olun arkadaşlarım sultanlar konusunda oldukça deneyimli malum saat geç aktif oldukları an sizi bilgilendireceklerdir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Nolur acil yardimci olursaniz cok duaciniz olurum. Onu oyle gordukce kahroluyorum. Oldugum bolgede kustan anlayan hicbir veterinerde yok icim parcalaniyo 😢
Merhaba çok geçmiş olsun
Kısmi felç şuanda
Calsiyum eksikliği olabilir b vitamini eksikliği yapar
Evimizde b vitamini var mı?
Formmix de fayda eder

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bacaklarını hafif hafif oynatın kan dolaşımı durmasın ayaklarına kan gitmeli
Bebeklere gaz çıkarmak için bisiklet çevirir gibi hareket yaptırılır yavaşça sırt üstü yatırın ve ayakları oynatın kalamar kemiği veya Calsilüx varsa ezin ve su içine atın karıştırıp yedirin hemen

gizem.üğe

Aktif Üye
Belinde yada baska yerinde sorun yok gordugum kadariyla. Biraz masaj yapar gibi cok hafif hareket ettirdim bacaklarini yada parmaklarini ama fark olmuyo maalesef zaten aksamustu farkettim 6 gibi. 2 kere besledim bu esnada elimde oldugu icin hem masaj hem hareket ettiriyorum cani yaniyomu bilmedigimden cokda dokunamiyorumda :( kalamar kemigini ezip yarin sabah mamasina ekleyip yediriyim umarim iyi gelir az once karnini doyurdum uyuyo suan :(

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Belinde yada baska yerinde sorun yok gordugum kadariyla. Biraz masaj yapar gibi cok hafif hareket ettirdim bacaklarini yada parmaklarini ama fark olmuyo maalesef zaten aksamustu farkettim 6 gibi. 2 kere besledim bu esnada elimde oldugu icin hem masaj hem hareket ettiriyorum cani yaniyomu bilmedigimden cokda dokunamiyorumda :( kalamar kemigini ezip yarin sabah mamasina ekleyip yediriyim umarim iyi gelir az once karnini doyurdum uyuyo suan :(
Şimdi verin lütfen, Kalamarı rendeleyin 1 ml sıcak suya katın verin

Üst Alt