• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Yavru sevda papağanımın kafasında yara!

eyidas

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kafa tüylerinde boşluk
Hastalık Belirti Tarihi
27 Ocak 2026
Merhabalar. 1 hafta önce aldığım yavru sevda papağanımın bir süredir dikkatimi çekecek şekilde kafayla burnunun birleştiği noktada bir kısım tüylerinin olmadığını ve nokta şeklinde boşluk olduğunu farkettim. İlk aldığımda dikkatimi çekmemişti fakat hiç tüy dökmedi. Normal midir? Bir sorun var mı? Görsel ekliyorum. Çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Fotoğraf net değil 🤷🏼‍♀️

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kusura bakmayın farkındaydım ama uyuduğu için huzursuz etmek istemedim. Şimdi daha net şekilde ekleme yapıyorum görsellerini. Umarım anlaşılıyordur.
Merhaba ablacığım fotoğraf net değil fakat büyütünce belli oluyor işaretledim
Eczaneden Trosyd mantar kremi alıp kulak pamuğu ile minicik sürebilirsin
Mantar demiyorum ufak bir bakteri olabilir, önlem alalım ilerlemesin, gagaya da sür ve masaj yap
Burun üstünde dökülen bölgeye 7 gün günde 1 defa sür lütfen IMG_20260128_225049.jpg

eyidas

Yeni Üye
Merhaba ablacığım fotoğraf net değil fakat büyütünce belli oluyor işaretledim
Eczaneden Trosyd mantar kremi alıp kulak pamuğu ile minicik sürebilirsin
Mantar demiyorum ufak bir bakteri olabilir, önlem alalım ilerlemesin, gagaya da sür ve masaj yap
Burun üstünde dökülen bölgeye 7 gün günde 1 defa sür lütfen Ekli dosyayı görüntüle 101229
Çok teşekkür ederim ilginiz için. Uygulayacağım mutlaka. Umarım ciddi bir sıkıntı yoktur

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

eyidas

Yeni Üye
Merhabalar tekrardan. Bu kafa açıklığının kafasını kafes tellerime sokup çıkardığından olduğunu gözlemledim ve bugun o kafasını soktuğu teller sebebiyle böyle bir şey olmuş kafasında. Önerisi yardımı olan var mı? Teşekkür ederim. Ne yapacağımı bilemez haldeyim.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar tekrardan. Bu kafa açıklığının kafasını kafes tellerime sokup çıkardığından olduğunu gözlemledim ve bugun o kafasını soktuğu teller sebebiyle böyle bir şey olmuş kafasında. Önerisi yardımı olan var mı? Teşekkür ederim. Ne yapacağımı bilemez haldeyim.
Merhaba trosyd krem önermiştim ilk başladığında, kullandınız mı?

eyidas

Yeni Üye
Merhaba trosyd krem önermiştim ilk başladığında, kullandınız mı?
Kullandım ablacım evet ancak şunu farkettim üst kafes kısmına kendini takıyor taktıkça o kısmı açıyor bugün yaraladı. Sebebin bu olduğuna bu yüzden vardım. Aktif kanaması yok sürtünme tahrişi gibi duruyor hala bugun ilk yüklediğim görseldeki gibi. Kafes üstüne ipler ile üst kısma temasını azalttım. Görsel ekliyorum

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Belirlenemeyen bir tüy dökümü varsa Demet ablanın dediği gibi trosyd mantar kremi sürün ama tahriş,yara, kızarıklık vs gibi durumlarda terramicyn deri merhemi sürmeniz daha iyi olur.

eyidas

Yeni Üye
Belirlenemeyen bir tüy dökümü varsa Demet ablanın dediği gibi trosyd mantar kremi sürün ama tahriş,yara, kızarıklık vs gibi durumlarda terramicyn deri merhemi sürmeniz daha iyi olur.
Çok teşekkür ederim bir süredir trosyd kullanıyorum zaten ama bu sürtünmesi gözümün önünde oldu. O tellere taktırdı kendini aşağı indiğinde gördüm. Tertamicyn kullanabilirim. Çok yaramaz gerçekten çok yaramaz. Çok teşekkür ederim gerçekten

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kullandım ablacım evet ancak şunu farkettim üst kafes kısmına kendini takıyor taktıkça o kısmı açıyor bugün yaraladı. Sebebin bu olduğuna bu yüzden vardım. Aktif kanaması yok sürtünme tahrişi gibi duruyor hala bugun ilk yüklediğim görseldeki gibi. Kafes üstüne ipler ile üst kısma temasını azalttım. Görsel ekliyorum
Şimdii gelelim kafesine😔
Neden tellere takıyor?
Kafes uygun değil
Geniş yüksek kafes olmalı
Oyuncak salıncak, merdiven yok
⚠♦Cennet ve Sevdalar çok oyun oynar kafes içi uçmak oyuncakla oynamak merdivenden inip çıkmak salıncakta sallanmak ister♦⚠
Üstte durmayı çok severler
Bu arkadaş kendine oyun alanı istiyor🤲🤲😊
Üzgünüm kafes uygun değil
8 kuşum var oyun alanları kafes içi uçma mesafesi kavgada kaçış alanları var ablacığım
Lütfen kafesi değiştir ve oyuncak al 😊🤲🤲🧿

Ekli dosyalar

eyidas

Yeni Üye
Şimdii gelelim kafesine😔
Neden tellere takıyor?
Kafes uygun değil
Geniş yüksek kafes olmalı
Oyuncak salıncak, merdiven yok
⚠♦Cennet ve Sevdalar çok oyun oynar kafes içi uçmak oyuncakla oynamak merdivenden inip çıkmak salıncakta sallanmak ister♦⚠
Üstte durmayı çok severler
Bu arkadaş kendine oyun alanı istiyor🤲🤲😊
Üzgünüm kafes uygun değil
8 kuşum var oyun alanları kafes içi uçma mesafesi kavgada kaçış alanları var ablacığım
Lütfen kafesi değiştir ve oyuncak al 😊🤲🤲🧿
Ablacım cok haklısın cok kısa süre icersinde değiştirmeyi düşünüyorum kafesi zaten. Bu arada masallah bebislere cok güzeller Allah nazarlardan saklasın✨🫶🏻 Oyuncaklarım var 8 senedir aynı zamanda sultan papağanı annesiyim ancak oyuncağı kendime alıştırmakta zorlanırım diye çok yeni olduğu icin kullanmaya cekinmiştim. Merdivenimde var. Ama anladığım yaramaz kuzucuğumuz için artık kullanma vakti. Çok teşekkür ederim. Umarım yarası düzelir ve artmaz ilgin alakan için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun tüyleri kadar ömürleri olsun insallah. ✨🫶🏻✨🫶🏻

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ablacım cok haklısın cok kısa süre icersinde değiştirmeyi düşünüyorum kafesi zaten. Bu arada masallah bebislere cok güzeller Allah nazarlardan saklasın✨🫶🏻 Oyuncaklarım var 8 senedir aynı zamanda sultan papağanı annesiyim ancak oyuncağı kendime alıştırmakta zorlanırım diye çok yeni olduğu icin kullanmaya cekinmiştim. Merdivenimde var. Ama anladığım yaramaz kuzucuğumuz için artık kullanma vakti. Çok teşekkür ederim. Umarım yarası düzelir ve artmaz ilgin alakan için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun tüyleri kadar ömürleri olsun insallah. ✨🫶🏻✨🫶🏻
Ben teşekkür ederim 🥰🤲cümlemizden razı olsun Rabbim 🥰🤲

Üst Alt