• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Yavru sevda papağanımı annesinden ayırdım, ama çok halsiz

Altundal

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hareketsizlik , tüy sökülmesi
Hastalık Belirti Tarihi
14 Şub 2026
Yaklaşık 35-40 günlük, annesi çok fazla uğraşıyor bağırtıyor diye almak zorunda kaldım, yuvada cıyak coyak bağırıyor, tüyleri çok güzeldi ama dün babasıyla beraber ayrı kafese koydum yem kırmayı iyice öğrensin kendi karnını doyurabilsin diye bu sabah fark ettim ki tüyleri hep dökülmüş, ense kısmını annesi bu hale getirdi ama kuyruk üstü nedenini bilmediğim şekilde babasıyla iken 2 günde bu hale gelmiş, normalde hareketli bi yavruydu ama ayırdığımızdan beri böyle babası kekmiyorda tüyler kendiliğinden dökülüyor ayırdığımız işin stres mi yaptı acab yavru, bir de dışarı çıkarında böyle kafasını bir yere sokup hareketsizce duruyor, kafeste de üçgen yuva koymuştum zemine üşürse içinde ısınsın diye, içine girdimi saatlerce çıkmıyor yuvayı yukarı kaldırdım, tünekte sakin sakin uyukluyor sadece, stres mi yaptı aç mı kaldı hasta mı oldu bilmiyorum daha önce bu tarz durumla karşılaşan arkadaşlar yardımcı olabilir mi

Ekli dosyalar

Altundal

Yeni Üye
Bugün annesiyle yine bir araya getirdim, kafese yaklaştırdığım anda büyüdüğü yuvasına zıpkın gibi girdi, ama işte anne sürekli ensesiyle uğraşıyor çok bağırıyor yavru, çiftleşmeye de başladılar babayla o yüzden ayırdım en başta yavruya bi zarar gelmesin diye

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tüyler dökülmemiş kemirilmiş. Kökler kanlı. Kendinde yapıyor olabilir. BT amin Forte takviye verin. Ayırıp el besleme destekleyin.

Altundal

Yeni Üye
Tüyler dökülmemiş kemirilmiş. Kökler kanlı. Kendinde yapıyor olabilir. BT amin Forte takviye verin. Ayırıp el besleme destekleyin.
Az önce gördüm kaşıyor kendini, mantar vs olabilir mi sizce neden böyle yapıyor ? Anne baba gayet sağlıklı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Az önce gördüm kaşıyor kendini, mantar vs olabilir mi sizce neden böyle yapıyor ? Anne baba gayet sağlıklı
Dış parazit damlası uygulayın mutlaka. Bütün kuşlarınıza uygulayın.

Altundal

Yeni Üye
Dış parazit damlası uygulayın mutlaka. Bütün kuşlarınıza uygulayın.
Bu arada kendisinin su içtigini hiç görmedim yemleri de gagasını yeterince sert kullanamadığı için kıraamıyor ağzının içinde oyalıyor duruyor su vermeli miyim ayriyeten yoksa beslenme maması içerisindeki su yeterli olur mu, biraz daha zaman geçerse yem yemeyi ve su içmeyi iyi Öğrenir diye düşünüyorum ama

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu arada kendisinin su içtigini hiç görmedim yemleri de gagasını yeterince sert kullanamadığı için kıraamıyor ağzının içinde oyalıyor duruyor su vermeli miyim ayriyeten yoksa beslenme maması içerisindeki su yeterli olur mu, biraz daha zaman geçerse yem yemeyi ve su içmeyi iyi Öğrenir diye düşünüyorum ama
El besleme maması veriyorsanız onun suyu yeterli gelir. Daldarı ve aspur kolay kırılır onları koyun önüne.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yaklaşık 35-40 günlük, annesi çok fazla uğraşıyor bağırtıyor diye almak zorunda kaldım, yuvada cıyak coyak bağırıyor, tüyleri çok güzeldi ama dün babasıyla beraber ayrı kafese koydum yem kırmayı iyice öğrensin kendi karnını doyurabilsin diye bu sabah fark ettim ki tüyleri hep dökülmüş, ense kısmını annesi bu hale getirdi ama kuyruk üstü nedenini bilmediğim şekilde babasıyla iken 2 günde bu hale gelmiş, normalde hareketli bi yavruydu ama ayırdığımızdan beri böyle babası kekmiyorda tüyler kendiliğinden dökülüyor ayırdığımız işin stres mi yaptı acab yavru, bir de dışarı çıkarında böyle kafasını bir yere sokup hareketsizce duruyor, kafeste de üçgen yuva koymuştum zemine üşürse içinde ısınsın diye, içine girdimi saatlerce çıkmıyor yuvayı yukarı kaldırdım, tünekte sakin sakin uyukluyor sadece, stres mi yaptı aç mı kaldı hasta mı oldu bilmiyorum daha önce bu tarz durumla karşılaşan arkadaşlar yardımcı olabilir mi
Merhaba yolmuşlar bebeği😔bebek kendi çekemez özellikle boyun tüylerini çıkaramaz😔
Birleştirmeyin tekrar, Gardenmix yavru yemi verin
Dm den yazdım size
Dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır

Ekli dosyalar

Üst Alt