• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Yavru Pakistan Papağanım yem yemiyor.

Rob_Roy

Yeni Üye
Merhabalar, Yavru bir Pakistan papağanı sahiplendiği, Pazar günü. Satıcı Berra paraket yeni ile Eurogold Parrot Food verdi. Bunları karıştirarak verdi
Yalnız kuş geldiğinden beri bu yem karışımindan yemiyor, hatta yem kabı içindeki yemleri ayağıyla etrafa dağıtiyor. Daldarı verdim, onu bile yemedi. Geldiği günden beri küçük köy armutları dan yiyor. Şu bile ictiğini görmedim.
Bir petshopa gittim. Kuş mamalarından almak istedim yokmuş, durumu anlattım, ayiklanmış yem verdi.
Sanıyorum henüz yemle beslenmeye alışmamiş. Ne yapmam gerektiği konusunda yol gösterirseniz sevinirim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ben Pakistan papağanıma versele laganın papağan yemini veriyorum çok da severek yiyor onu vermenizi öneririm ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bence mamaya alışmış olduğundan yemleri aşağı döküyor tembellik ediyor yem kırmaya 👍Ben bu yüzden elle besleme yavrulara karşıyım yani yeme düşmüş kuşu eğitimem diyen bence kuş bakmasın çünkü zaten ilgisi olmayacaktır.neyse konu dağılmadan yorumu yapayım bir süre yeme geçiş olana kadar ara ara elle besleme yapın kaşıkla da mama verebilirsiniz ve kabuklu fıstığın içini, çekirdeğin içini, cevizi, fındığı, bademi küçük küçük parçalara bölerek bir mama şeklinde verebilirsiniz bunlar işlenmemiş olsun yani tuzu şekeri olmasın ona dikkat edelim. Kafeste yemi bulundurun ona da alışacak zamanla bir kaç marka yem deneyerek yiyeceği yemi keşif edebilirsiniz 😊

Rob_Roy

Yeni Üye
Maalesef bu sabah kaybettik kuşumuzu. Kafesinde yemi vardı 5 gün boyunca. Ayrıca kabuğu kırılmış yem de başka bir yemlikte duruyordu. Haşlanmış yumurta sarısı koydum başka bir yemliğe. Öncesinde haşlanmış yumurta sarısı galeta unu ve havuz rendesinden bir mama hazırlayıp vermiştim. Bunları kendi elimle de vermeye çalıştım. Hiç birini yemedi. Ama hiç bir belirti de göstermedi.
Çok hareketli aktif bir kuştu. Tüm kafesi turluyor, fırsat buldukça elimizi gagalıyordu. Biraz da olsun alıştırmıştık. Kafes içinde kendini sevdiriyordu.
Çok istiyordu kafesten çıkmayı. Haftasonu için planlamıştık. Yüksek yerdeki saksıları uygun bir yere kaldırıp, kafesin üstünü açacaktık.
Hiç suluklarından su içtiğini görmedim. 5 gün boyunca küçük armutlardan başka bir şey yemedi.
Çok üzgünüm. Oğlum okula gitti. Döndüğünde göremeyince o da çok üzülecek.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Maalesef bu sabah kaybettik kuşumuzu. Kafesinde yemi vardı 5 gün boyunca. Ayrıca kabuğu kırılmış yem de başka bir yemlikte duruyordu. Haşlanmış yumurta sarısı koydum başka bir yemliğe. Öncesinde haşlanmış yumurta sarısı galeta unu ve havuz rendesinden bir mama hazırlayıp vermiştim. Bunları kendi elimle de vermeye çalıştım. Hiç birini yemedi. Ama hiç bir belirti de göstermedi.
Çok hareketli aktif bir kuştu. Tüm kafesi turluyor, fırsat buldukça elimizi gagalıyordu. Biraz da olsun alıştırmıştık. Kafes içinde kendini sevdiriyordu.
Çok istiyordu kafesten çıkmayı. Haftasonu için planlamıştık. Yüksek yerdeki saksıları uygun bir yere kaldırıp, kafesin üstünü açacaktık.
Hiç suluklarından su içtiğini görmedim. 5 gün boyunca küçük armutlardan başka bir şey yemedi.
Başınız sağolsun çok üzüldüm 😔🤲

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Başınız sağolsun çok üzgünüm 😞