• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru muhabbet kuşumun ayağı belirsiz bir nedenden dolayı şişti.

isaqq722

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba 1 hafta önce yavru muhabbet kuşlarım çıktı.Bugün kontorl ettiğimde birisinin sağ ayağının şişik olduğunu gördüm.Sebebini bilmiyorum.Folluğun içerisinde sadece talaş var.Videosunu paylaştım.İltihap olabilirmi veya su toplamış olabilirmi?
Eğer bunlardan biriyse patlatsam temizlesem iycene düzelirmi?
Videoyu alta burakıyorum.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Ayağının etrafında ip vs var mı dikkatlice baktınız mı?

Benim bu konuda bilgim yok ama bilgisi olan üretici arkadaşlarım gündüz mesajınızı görünce yorum yapacaktır. Geçmiş olsun. 😊

isaqq722

Yeni Üye

Benim bu konuda bilgim yok ama bilgisi olan üretici arkadaşlarım gündüz mesajınızı görünce yorum yapacaktır. Geçmiş olsun. 😊
Ayağında ip yok bugün daha kötü olmuş.Çok feci şişmiş ve çatlamış

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayağının net fotoğrafını atarmısınız. Anaçlarda yapmış olabilir. Enfeksiyon aldıysa ödem olmuştur. İlk etapta teramisin merhem sürün.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Batan bir şey var mı ya da yuvalıkta sıkıştıracağı bir yer? Bir şekilde enfeksiyon kapmış genetik bir durum olduğunu sanmıyorum. Yakınlarda kanatlı uzmanı varsa götürün, yoksa iltihaplı bir bölüm görüyorsanız iğnenin ucunu yakarak o bölgeyi delip akıtmaya çalışın. Ardından terramcin sürün.

isaqq722

Yeni Üye

Ayağının net fotoğrafını atarmısınız. Anaçlarda yapmış olabilir. Enfeksiyon aldıysa ödem olmuştur. İlk etapta teramisin merhem sürün.
Batan bir şey var mı ya da yuvalıkta sıkıştıracağı bir yer? Bir şekilde enfeksiyon kapmış genetik bir durum olduğunu sanmıyorum. Yakınlarda kanatlı uzmanı varsa götürün, yoksa iltihaplı bir bölüm görüyorsanız iğnenin ucunu yakarak o bölgeyi delip akıtmaya çalışın. Ardından terramcin sürün.
Merhaba şifremi hatırlamadığım için giriş yapamadım.Bilgisayarda açıktı hesap.Site şifre sıfırlama bağlantısı göndermiyor.
Arkadaşlar yavru kuşumun ayağına çok ince ultra ince bir ip dolanmış.Bunu göremedim Kübra hanımın söylemesine rağmen okadar dikkatli kontrol etmedim.Dün sabah kalktığımda ayağı mosmor olmuş ve ip kesmişti azcık.Evde cımbız iğne yardımı ile açmaya çalıştım daha kötü yaptım ya da yaptığımı düşünüyorum.O kuşun ipini açmaya çalışırken bana saldırışları bağırmaları yüzünden dünden beridir kendimi iyi hissetmiyorum.Kemiklerim sızlıyorum o küçücük kuşun canı yandığı için bana saldırması.Hemen taksiye atlayıp veterinere gitmeyi akıl ettim.Veteriner röntgen derken ayağı kesilecek dedi ne de yapsak kurtaramayız dedi.Anestezi verip ayağını kestiler 6 tur ip dolanmış olduğunu söyledi.Folluğuniçinde böyle birşeyin olması mümkün değil.İhmalkarlığım yüzünden hayvanın ayağına sebep oldum.Yarabbim sen beni affet.😢😢

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba şifremi hatırlamadığım için giriş yapamadım.Bilgisayarda açıktı hesap.Site şifre sıfırlama bağlantısı göndermiyor.
Arkadaşlar yavru kuşumun ayağına çok ince ultra ince bir ip dolanmış.Bunu göremedim Kübra hanımın söylemesine rağmen okadar dikkatli kontrol etmedim.Dün sabah kalktığımda ayağı mosmor olmuş ve ip kesmişti azcık.Evde cımbız iğne yardımı ile açmaya çalıştım daha kötü yaptım ya da yaptığımı düşünüyorum.O kuşun ipini açmaya çalışırken bana saldırışları bağırmaları yüzünden dünden beridir kendimi iyi hissetmiyorum.Kemiklerim sızlıyorum o küçücük kuşun canı yandığı için bana saldırması.Hemen taksiye atlayıp veterinere gitmeyi akıl ettim.Veteriner röntgen derken ayağı kesilecek dedi ne de yapsak kurtaramayız dedi.Anestezi verip ayağını kestiler 6 tur ip dolanmış olduğunu söyledi.Folluğuniçinde böyle birşeyin olması mümkün değil.İhmalkarlığım yüzünden hayvanın ayağına sebep oldum.Yarabbim sen beni affet.😢😢
Çok geçmiş olsun. 🙁 Keşke ilk şiştiği anda direkt götürseydiniz ama nasip,vardır bunda da bir hayır. Kendinizi suçlamayın. O yavruya çok dikkatli bakarsınız, büyüdüğünü görmek nasip olursa vermezsiniz başkasına. Siz bakarsınız. Bizi durumundan haberdar ederseniz büyüme sürecinde mutlu olurum.

Mesajınızdan yavrunun anesteziden uyandığını varsasıyorum. Hangi veterinere gittiniz acaba?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kafeste tül varsa belki oradan anne ya da baba vasıtasıyla gelmiştir o ip. Siz iyi niyetinizle yapmışsınız elinizden geleni. Hiç bir şey nasipten öteye gitmez vicdan azabı çekmenize lüzum yok siz kurtarmaya çalıştınız. İnşallah ömrüne sağlıklı devam eder

Üst Alt