• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yavru muhabbet kuşumda göz enfeksiyonu

Ari

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Göz enfeksiyonu
Hastalık Belirti Tarihi
21 Şub 2026
Kullanılan İlaç
Yok
2 gün sonra bir aylık olucak yavru muhabbet kuşumun tek gözünde böyle kızarıklık var bugün biraz daha şişmiş enfeksiyon mudur nedir veterinere mi götürmeliyimm

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba önce çay demiyle pamuk yardımıyla pansuman yapınız sonra günde iki kez sabah akşam olacak şekilde terramicyn göz merhemi tam o şişlik olan yere sürün. Beş gün devam edin.

Ari

Yeni Üye
Neden oluş
Merhaba önce çay demiyle pamuk yardımıyla pansuman yapınız sonra günde iki kez sabah akşam olacak şekilde terramicyn göz merhemi tam o şişlik olan yere sürün. Beş gün devam edin.
Merhaba cevabınız için teşekkürler uygulucam söylediklerinizi neden oluşur peki

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Neden oluş

Merhaba cevabınız için teşekkürler uygulucam söylediklerinizi neden oluşur peki
Yuvadaki hijyenik ortam tam sağlanamamış ise enfeksiyon kapabilir anaçlar tırnak vs attığında olabilir bağışıklığı düşük olur vücudun herhangi bir yerinde apse vs çıkabilir Bilemiyorum etken çok. Rica ederim

Ari

Yeni Üye
Yuvadaki hijyenik ortam tam sağlanamamış ise enfeksiyon kapabilir anaçlar tırnak vs attığında olabilir bağışıklığı düşük olur vücudun herhangi bir yerinde apse vs çıkabilir Bilemiyorum etken çok. Rica ederim
Evetya etken çok araştırıyorum durmadan Chatgbt biyere çarpmış olabilirde diyor 3 yavru olduğu için ortamı hijyenik tutmaya çalışıyorum 3-4 saatte bir yuvalığı temizliyorum bianda batırıyorlar maalesef ama tabi bağışıklığı falan düşükte olabilir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evetya etken çok araştırıyorum durmadan Chatgbt biyere çarpmış olabilirde diyor 3 yavru olduğu için ortamı hijyenik tutmaya çalışıyorum 3-4 saatte bir yuvalığı temizliyorum bianda batırıyorlar maalesef ama tabi bağışıklığı falan düşükte olabilir
Merhaba geçmiş olsun
Aslı hocama katılıyorum kapağında apse, enfeksiyon , minik bir yağ bezesi olabilir

Ekli dosyalar

Üst Alt