• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru muhabbet kuşu korkması

İlker Göktürk

Paylaşımcı
Soru soracak vakitde değil ama arkadaşlar beni uyku tutmadı öyle telefona bakıyordum bı anda kafesteki kuşuma bişe oldu kanat falan çırpti şuan oldu bu gece 2:30 gibi sanırım birşeyden korktu ama yani hiç ses falan yoktu durduk yere oldu şuan yanımdan ayrılmıyor sizce neden böyle yapmış olabilir çok korkmuş belli ama

Doğacı

Eski Forumcu
Sinek,böcek gibi hayvanların kuşlara dokunması,dış parazitlerin(bit vs) ısırması,deprem gibi durumlarda korkup sıçrayabilirler.

İlker Göktürk

Paylaşımcı
Sinek,böcek gibi hayvanların kuşlara dokunması,dış parazitlerin ısırması,deprem gibi durumlarda korkup sıçrayabilirler.
Efendim vallahi anlamadım durduk yere sanki bişe gördü de çıldırdı kafese falan baktım bişe yok evde bende tekim yani ses falanda yok çözemedim ne olduğunu

Doğacı

Eski Forumcu
Efendim vallahi anlamadım durduk yere sanki bişe gördü de çıldırdı kafese falan baktım bişe yok evde bende tekim yani ses falanda yok çözemedim ne olduğunu
Söylediğim gibi,bu durumlarda kuşlar korkup sıçrayabilirler,kendilerini ordan oraya atabilirler. İlla görünürde bir şey olması gerekmez,deprem gibi durumlarda da korkarlar. Dış parazit yoksa,sinek vb bir şey yoksa deprem veya seslerden korkmuş olabilirler.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Soru soracak vakitde değil ama arkadaşlar beni uyku tutmadı öyle telefona bakıyordum bı anda kafesteki kuşuma bişe oldu kanat falan çırpti şuan oldu bu gece 2:30 gibi sanırım birşeyden korktu ama yani hiç ses falan yoktu durduk yere oldu şuan yanımdan ayrılmıyor sizce neden böyle yapmış olabilir çok korkmuş belli ama
Sesten ışıktan tozdan korkmuş olabilir onun haricinde gizem ablanın dediği gibi dış parazitlerden dolayı da olabilir dış parazit ilacı temin etmeniz gerekir

İlker Göktürk

Paylaşımcı
Söylediğim gibi,bu durumlarda kuşlar korkup sıçrayabilirler,kendilerini ordan oraya atabilirler. İlla görünürde bir şey olması gerekmez,deprem gibi durumlarda da korkarlar. Dış parazit yoksa,sinek vb bir şey yoksa deprem veya seslerden korkmuş olabilirler.
Sağolun,iyi geceler

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Sağolun,iyi geceler
Tüm hepsinin yanı sıra karanlıktan da korkabiliyorlar eğer karanlıkta ise veya çok düşük ışık var ise yani sizin etrafı göremeyeceğiniz kadar düşük ışık var ise tedirgin olabiliyorlar en ufak ses veya hareket hissi hemen etkiliyor , iyi geceler:)