• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru muhabbet kuşu kablo kemirme sorunu

Kukki

Yeni Üye
Yaklaşık iki aylık muhabbet kuşum var. Dişi bir kuş. Kafesten çıkarınca direkt lambaya kaçıyor ve lambanın ledlerini kemiriyor. Sadece acıkırsa kafese inip yem yiyor ve yine lambaya gidip led kemiriyor. Gaga taşı var. Biz de kafesten çıkarmak istemiyoruz artık ama kıyamıyoruz da. Bukonuda yardımcı olabilir misiniz?

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Benim tavsiyem çıkardığınız zamanlarda konamayacagi şekilde birşey koyun yada sarın oraya konmadan başka yere gidecektir .

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Arkadaşa katılıyorum. Bizimkilerde böyle yapıyordu sonra sigortayı attırdılar bir kaç kere ve derin dondurucu mefta oldu.😅

Elektrik falan çarpmadı şükür yoksa daha kötü olurdu.
Lambada avize varsa çıkarın.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Arkadaşa katılıyorum. Bizimkilerde böyle yapıyordu sonra sigortayı attırdılar bir kaç kere ve derin dondurucu mefta oldu.😅

Elektrik falan çarpmadı şükür yoksa daha kötü olurdu.
Lambada avize varsa çıkarın.
Ya arkadaşım seninkiler baya yaramaz herhalde. 😁

Merve00

Paylaşımcı
Yaklaşık iki aylık muhabbet kuşum var. Dişi bir kuş. Kafesten çıkarınca direkt lambaya kaçıyor ve lambanın ledlerini kemiriyor. Sadece acıkırsa kafese inip yem yiyor ve yine lambaya gidip led kemiriyor. Gaga taşı var. Biz de kafesten çıkarmak istemiyoruz artık ama kıyamıyoruz da. Bukonuda yardımcı olabilir misiniz?
Ben sizin yerinizde olsam önce kuş sesi açarak onu oradan uzaklaştırırdım sonra sadece dışarıda oynacağı bir ayna verirdim. Aynayı görünce lambaya gideceğini sanmıyorum. Zamanla aynanın yanında dikkatini başka şeylere de çekerek aynadan da uzaklaştırabilirsiniz.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tavan lambası takın... Avizeyi çıkarın... Kısa sürede alışkanlık yapmış...

FatihB.

Tutkulu
biyerde görmüştüm oraya onu saldığınız zaman balon şişirip koyun gideceğini sanmam artık 🙂