• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru muhabbet kuşu gaga kopması

Merve00bb

Yeni Üye
Yavru muhabbet kuşumu annesi dövmüş gagasi tamamen kopmuş başında yaralar var ne yapmaliyim?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun. 😔 Gaganın yeniden çıkması çok uzun sürüyor diye biliyorum. Bu süre zarfında sürekli elle besleme yapmalısınız. Büyüdüğü zaman kabuksuz yem yiyebilir belki ama ustalar daha iyi yönlendirir sizi.

Kanlı olan yerleri batikonla temizleyebilirsiniz.

Üst gaga mı alt gaga mı kopuk?

@Şehmus BAKIR @Tuğrul Bey

Merve00bb

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Tam anlayamıyorum sanırım üst gaga enjektör ile beslemeye çalıştım fakat yemek istemiyor pansumanini dediğiniz ilaçla yapmaya çalışacağım.
Çok geçmiş olsun. 😔 Gaganın yeniden çıkması çok uzun sürüyor diye biliyorum. Bu süre zarfında sürekli elle besleme yapmalısınız. Büyüdüğü zaman kabuksuz yem yiyebilir belki ama ustalar daha iyi yönlendirir sizi.

Kanlı olan yerleri batikonla temizleyebilirsiniz.

Üst gaga mı alt gaga mı kopuk?

@Şehmus BAKIR @Tuğrul Bey

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öncelikle geçmiş olsun
Kuşu görmemiz mümkün mü? Kursaktan besleme yapın ve kendi beslenecek kadar büyüduyse kabuğu soyulmuş yem ama kapalı ürün tercih ediniz ve hijyenli saklayın..

Merve00bb

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Tam anlayamıyorum sanırım üst gaga enjektör ile beslemeye çalıştım fakat yemek istemiyor pansumanini dediğiniz ilaçla yapmaya çalışacağım.
Çok teşekkür ederim tam anlayamıyorum sanırım üst gaga enjektör yardımıyla beslemeye çalıştım fakat yemek istemiyor pansumanini dediğiniz ilaçla yapacağım bu sabah olmuş baya kötü durumda 😢
Öncelikle geçmiş olsun
Kuşu görmemiz mümkün mü? Kursaktan besleme yapın ve kendi beslenecek kadar büyüduyse kabuğu soyulmuş yem ama kapalı ürün tercih ediniz ve hijyenli saklayın..

Merve00bb

Yeni Üye
Kötü durumda galiba alt ve üst gaga beraber yok

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Off kötü olmuş bu durumda bir kuşu büyütmüstum sizde azim ederseniz yaşatırsiniz inşallah yapmanız gereken ilk anneden ayırmak sonra günlük iki defa batıkon pansuman ve hafif teramiycn deri melhemi sürün en önemlisi elle besleyin kursaktan 👍 bunları düzenli şekilde yaparsanız iyi olur inşallah 🙏 besleme maması ve aparatı temin ediniz ve ayrıca probiyotik alın hazırladığınız Besleme Mamasina bir mercimek tanesi kadar probiyotik ekleyip yedirin

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Çok teşekkür ederim tam anlayamıyorum sanırım üst gaga enjektör yardımıyla beslemeye çalıştım fakat yemek istemiyor pansumanini dediğiniz ilaçla yapacağım bu sabah olmuş baya kötü durumda 😢
Kıyamam yahu, çok çok iyi bakmanız lazım. Lütfen bakımını, beslenmesini ihmal etmeyin ve anneden ayırın :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kötü durumda galiba alt ve üst gaga beraber yok
O alt ve üst gaga çıkmıyor ama onlarin eti bir zaman sonra gaga gibj olur tıpkı bizim çekilmiş dişimizin damağı gibi bu yüzden önce kendiniz besleyin biraz toparlaninca kabuğu soyulmuş yem ve evde hazırladığınız mama olur verebilirsiniz 👍

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok geçmiş olsun yavrucağa 😔 gelişmelerinden bizi de haberdar edin lütfen 🙏

ROMM48

Aktif Üye
off çok kötü olmuş,geçmiş olsun :( :( umarım sağlıklı günlerine geri döner 🙏

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok geçmiş olsun tez zamanda iyileşsin inşallah 😔😔🙏🏻

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok üzüldüm,çok geçmiş olsun, iyi olacak inşallah 🙏

EnesGenç

Eski Forumcu